Арсеній Яценюк: Намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні Росії проти України «неправильні, і крапка»
четвер, 21 квітня 2022, 12:32

Лідер «Народного Фронту» вважає намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у війні Росії проти України «неправильними, і крапка».

Таку думку перший український Прем'єр-міністр воєнного часу висловив в інтерв’ю виданню Radio Free Europe.

https://www.rferl.org/a/ukraine–russia–yatsenyuk–interview–win–exterminated/31812872.html

 «Щодо тих, хто не є членом ЄС або претендує на членство, то Яценюк назвав намагання урядів Грузії та Молдови зберегти нейтралітет у нинішньому конфлікті «неправильними, і крапка», - пише видання.

Автор нагадує, що тисячі російських військ перебувають в обох країнах. У Грузії – для захисту сепаратистів після п'ятиденної війни 2008 року, в Молдові – для збереження військової присутності радянських часів, незважаючи на неодноразові прохання Кишинева до Москви вивести війська.

І Тбілісі, і Кишинів офіційно подали заявку на членство в ЄС, прискоривши свої відповідні заявки, коли російські війська вторглися в Україну майже два місяці тому.

«Вони знають, на що здатна Росія. Нас об’єднували спільні цінності, – сказав Яценюк. – І в ці драматичні та складні часи для українського народу, а також для народів Грузії та Молдови було так важливо проявити справжню єдність, залишитися єдиним фронтом, запровадити санкції проти Росії. Якщо Україна впаде, Молдова і Грузія впадуть. Крапка».

Він застеріг ці та інші країни, аби вони не довіряли Путіну, та навів історію порушених  РФ обіцянок.

 

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua