Арсеній Яценюк: «Народний фронт» виступає за введення візового режиму з РФ
вівторок, 19 грудня 2017, 08:54

Ми жорстко виступаємо за введення віз з Російською Федерацією, - заявив лідер партії “Народний фронт” Арсеній  Яценюк у програмі “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок, 18 грудня.

Щодо питання про дипломатичні відносини з Росією він сказав: «Вони де-факто розірвані, а де-юре - це компетенція Президента і Міністерства закордонних справ України визначитися, чи їм потрібний такий тип відносин з Росією, чи не потрібний».

Відповідаючи на запитання стосовно доказів російської воєнної присутності на Донбасі, Арсеній Яценюк нагадав, що Україна подала низку судових позовів проти Російської Федерації, серед яких - позов щодо незаконної анексії Автономної Республіки Крим до Європейського суду з прав людини.

«В основі кожного з цих позовів є беззастережні докази присутності російської армії на території України. Це - конкретні факти, докази, знімки, прізвища, номера батальйонів, кількість танків, артилерії. Всі ці документи знаходяться в міжнародних судах. Всі ці дані знаходяться у всіх міжнародних організаціях», - сказав він.

«Тому Путіну не вдасться уникнути кримінально-правової відповідальності за анексію Криму і захоплення українських територій», - підкреслив Арсеній Яценюк. 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua