Арсеній Яценюк: Настав час навести лад в системі управління державою для відновлення балансу влад у країні (фото, відео)
вівторок, 18 липня 2017, 12:41

«Настав час навести лад в системі управління державою. Дво- чи тривладдя в країні призводить до безвладдя і до безвідповідальності. Зміни до чинної української Конституції – невідкладні», - наголосив лідер партії «Народний фронт», Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк під час урочистого засідання Кабінету Міністрів, присвяченого 100-річчю Уряду України.

Кабінет Міністрів України є вищим органом виконавчої влади в країні. Прем'єр-міністр - вища посадова особа виконавчої гілки влади, - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд має нести всю повноту відповідальності перед українським народом і мати відповідні права для того, щоб реалізовувати державну політику: «Міністри - це політичні фігури, які мають підтримку Парламенту і які можуть реалізувати власну програму реформ».

Арсеній Яценюк підкреслив, що необхідна зміна системи адміністративного управління, «яка би передбачала відновлення балансу влад в країні, формування інституту Президента як національного арбітра, який знаходиться над процесом»: «Виконавча гілка влади – це Кабінет Міністрів. Законодавча гілка влади – це Верховна Рада України. І судова гілка влади, яку ми щойно почали реформовувати через зміни до Конституції і обрання нового складу Верховного суду України як найвищої судової інстанції країни. Це і є основа демократичної держави».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua