Арсеній Яценюк: «Не допущу подальшої політизації діяльності держкомпаній» (відео)
п’ятниця, 18 березня 2016, 14:09

«Я не допущу подальшої політизації діяльності компаній, щоб державні компанії були годувальницями політиків і політичних партій», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на позачерговому засіданні Уряду в п’ятницю, 18 березня, під час якого проходить звіт за результатами перевірки фінансово-економічних показників найбільших держкомпаній.

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз відбувається «жахлива боротьба за державні компанії»: «Іде війна за потоки, щоб «приватизувати» ту чи іншу компанію або поставити свого менеджера на цій компанії. Усі з гаслами про боротьбу з корупцією, через задні двері заходять і просять призначити того чи іншого».

Глава Уряду наголосив, що в тому числі чиниться «жахливий супротив по проведенню конкурсів на призначення керівників державних компаній тільки з тією метою, щоб далі контролювати потоки».

«Йде війна проти тих керівників, які борються за прозорість», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Основне питання, наголосив він,  - не просто перевірити діяльність компанії чи зміняти її керівника: «Одного поміняли, прийшов другий – те саме робить».

«Треба, по-перше,  змінити систему, а, по-друге - порушити кримінальні провадження і притягнути до кримінальної відповідальності (за зловживання. - ред). Тому що це ніколи не закінчиться. Буду мінятися прізвища, будуть мінятися назви компаній, політичні партії, лідери, прем'єри, президенти – а система залишиться», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів та Міністерству економіки за результатами сьогоднішнього засідання Уряду розробити нову систему контролю за державними компаніями і відповідальності: «Необхідно, щоби у нас була повністю прозора система контрою за державними компаніями».

У прямому ефірі триває позачергове засідання Уряду, в ході якого відбувається звіт Міністерства економіки, Державної аудиторської служби, Фонду державного майна, Державної фіскальної служби щодо результатів перевірки фінансово-економічних показників найбільших українських державних компаній, проведеної за дорученням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua