Арсеній Яценюк: Необхідна «формула Зеленського», яка відповідає національним інтересам. Тоді різні «платформи примирення» не будуть з'являтися
четвер, 12 березня 2020, 23:27

«Немає чіткості з боку української держави, глави держави і уряду, як ми збираємося повернути територію Донецька, Луганська і Криму назад в Україну, як ми збираємося відновити територіальну цілісність української держави. Президент повинен представити «формулу Зеленського», яка відповідає українським національним інтересам», - наголосив прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі «Прямий контакт» з Тарасом Березовцем на «Прямому каналі» 12 березня.

Відповідаючи на запитання стосовно презентації у Києві так званої «платформи примирення і єдності», Арсеній Яценюк наголосив: «Кого з ким мирити? Українців з українцями? Так ми не сварилися. Українців з путінською Росією? Ми не помиримося з ними, тому що вони на нас напали, а не ми на них».

Арсеній Яценюк підкреслив, що бачить у цій ситуації схожість із російським підходом: «Росія спочатку відправляє в Сирію армію, а потім відправляє концерти, театри, симфонічні оркестри. Як тільки РФ хоче «припорошити» свою військову агресію в будь-якій частині світу, в тому числі і в Україні, вони починають завжди говорити: «нам потрібен гуманітарний діалог».

Російська інформаційна рамка, наголосив він, може полягати в наступному: «Українці ж почали примирення, це означає, що вони по факту визнали внутрішній конфлікт в Україні. Це означає, що українці посварилися між собою, а не Росія захопила територію України».

«Тому я тут бачу російський слід. Це їхня комбінація», - додав лідер «Народного фронту».

Ще одна причина таких проблем, наголосив Арсеній Яценюк, полягає у відсутності «чіткості з боку української держави, глави держави і уряду, - як ми збираємося повернути територію Донецька, Луганська і Криму назад в Україну, як ми збираємося відновити територіальну цілісність української держави».

«Є різні формули: Штайнмаєра, ще когось. Основне – президент повинен представити формулу Зеленського, яка відповідає українським національним інтересам. І тоді різного роду платформи не будуть з'являтися».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua