Арсеній Яценюк: Необхідний обсяг накопиченого вугілля і газу для зими має бути розрахований з огляду на найгірші сценарії (відео)
четвер, 15 жовтня 2015, 13:49

«Позиція Уряду залишається незмінною – для осінньо-зимового періоду треба завжди прогнозувати найгірший, а не найкращий сценарій. І саме для цього сценарію треба мати необхідний обсяг накопиченого вугілля і газу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні антикризового енергетичного штабу в четвер, 15 жовтня.

Готовність всієї системи енергопостачання та теплозабезпечення, підкреслив він, «повинна виходити з того, що температурні режими можуть впасти в тому числі й до мінус 20 градусів за Цельсієм».

Він підкреслив, що сьогодні Урядом зроблено все для накопичення достатнього фінансового ресурсу, аби забезпечити Україну необхідним газом і виробленою електричною енергією: «Сподіваюся, що той фінансовий ресурс, який ми накопичили, дасть можливість нам закупити необхідну кількість газу і пройти зиму».

Глава Уряду наголосив, що складною є ситуація з забезпеченням вугіллям: «Ми втратили 85 шахт, і ситуація по вугіллю залишається складною».

Уряду вдалося налагодити постачання вугілля, підкреслив Арсеній Яценюк, «в першу чергу завдяки приватному сектору, з яким ми дуже тісно співпрацюємо, і завдяки зусиллям Мінінфраструктури, Міністерства оборони і Служби безпеки: «Але на даний момент цього недостатньо. Це показники кращі, ніж були в минулому році, і нам треба ще дуже багато працювати для того, щоби забезпечити необхідні резерви вугілля».

Арсеній Яценюк звернувся до керівників ОДА та органів місцевої влади провести зустрічі з представниками теплопостачальних підприємств стосовно необхідності надання громадянами якісних послуг: «Люди будуть платити в тому випадку, якщо є якість наданої послуги».

Водночас Глава Уряду наголосив, що «не можна давати можливість підприємствам теплокомуненерго  просто заробляти на тому, щоби незалежно від температури в атмосфері палити газ, а потім вартість цього газу виставляти в платіжки для громадян». «Має бути простий зв'язок: чим вища температура на вулиці, тим менша температура теплоносія. Чим нижча температура на вулиці, тим температура теплоносія вища», - підкреслив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це передбачено у відповідних актах Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua