Арсеній Яценюк: Необхідно невідкладно створити Національну антикорупційну прокуратуру і призначити антикорупційного прокурора (відео)
субота, 3 жовтня 2015, 14:59

«Повинно невідкладно відбутися створення Національної антикорупційної прокуратури і призначення на антикорупційного прокурора, який за статусом є заступником Генерального прокурора країни», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у суботу, 3 жовтня, під час початку набору до нової патрульної поліції в Чернівцях.

Глава Уряду підкреслив, що реформа правоохоронної системи не обмежується тільки формуванням поліції. Він наголосив на важливості реформи прокуратури: «Доки не буде притягнення до відповідальності - віри в реальну боротьбу з корупцією не буде. Підкреслюю - реальне притягнення до відповідальності. Не показове, не циркове. Є кримінальний злочин і корупційна дія - і та особа, яка його вчинила, повинна бути покарана».

Глава Уряду нагадав, що вже створене Національне антикорупційне бюро: «Уряд його профінансував, перші детективи вже пройшли навчання».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності подальшої реформи як Служби безпеки України, так і інших правоохоронних органів: «У нас є цей план реформ, і цей план вже в Парламенті, в тому числі створення Державного бюро розслідувань».

«Парламент повинен підтримати ці реформи, які напрацьовані Президентом, Урядом і парламентською коаліцією», - підкреслив Глава Уряду.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua