Арсеній Яценюк: Необхідно переформатувати коаліцію, оновити коаліційну угоду, доформувати склад Кабінету Міністрів і далі рухатися в правильному для країни напрямку (відео)
середа, 17 лютого 2016, 17:39

«Ми проводимо політичні консультації, в тому числі з Радикальною партією Олега Ляшка, для того щоби переформатувати коаліцію, оновити коаліційну угоду, доформувати склад Кабінету Міністрів України і далі рухатися в правильному напрямку для країни. А цей напрямок – це дуже чіткі кроки по проведенню реформ», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час урядової наради у середу, 17 лютого.

«Політична війна всіх проти всіх – це війна проти країни. Треба навчитися перегортати сторінку і закопати сокиру війни. Криза – це завжди можливість, і ми зобов’язані використати цю можливість. Ми як Уряд заявили про свої принципи - це нова якість української політики і сильний Кабінет Міністрів, який має сильну підтримку Парламенту і Президента на шляху проведення реформ. У нас є всі можливості це зробити». – підкреслив Глава Уряду.

«Сподіваюсь, що Президент підтримує цю позицію щодо необхідності політичної стабілізації ситуації в країні», - наголосив Арсеній Яценюк.

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні відбулося кілька нарад із членами Уряду «щодо плану подальших дій після вчорашнього голосування в стінах Верховної Ради України»: «Те, що вчора відбувалося, дуже далеко від високих демократичних стандартів Парламенту і парламентаризму як такого. Ми не почули конкретної критики і конкретних пропозицій».

«Фактично спровокована штучна політична криза. І мета цієї спровокованої політичної кризи – це проведення дострокових виборів. Це ніщо інше, як боротьба за владу», - підкреслив Глава Уряду.

«Уряд бореться за країну. і тому ми звертаємося до всіх відповідальних політичних сил, до Президента країни і всього суспільства з тим, що нам далі треба спокійно рухатись по шляху реформ і змін в Україні», - наголосив Прем’єр-міністр.

Він нагадав, що Уряд України представив план дій, який необхідно здійснити в 2016 році: «Сподіваюся, що з нашими партнерами по Парламенту і з Президентом ми спільно підтримаємо цей план дій», закликавши надавати пропозиції до плану дій – «що треба зробити в країні, а не хто винен».: «Винні ті, хто не мають політичної рішучості, політичної відповідальності й політичної волі до змін і зрушень».

«Сподіваюся, що Парламент зробить висновки з учорашнього розгляду питання. Уряд зробить висновки також», - сказав він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд вважає необхідним «посилення співпраці між Урядом і Парламентом, спільну політичну відповідальність за долю країни і за ті кроки, які треба зробити в майбутньому».

«Стало абсолютно зрозуміло, що необхідне переформатування коаліції і зміни до коаліційної угоди», - наголосив Глава Уряду.

Він повідомив, що сьогодні мав зустрічі із Президентом України, керівником його фракції, головою фракції «Народного фронту», а також  щойно провів розмову з керівником фракції Радикальної партії Олегом Ляшком: «Він заявив про те, що вони готові до перемовин щодо переформатування коаліції і щодо нового доповнення до коаліційної угоди і відповідно - нових правил і принципів».

«Наші правила і принципи вже були виголошені Урядом протягом останніх двох тижнів. Це чесність, прозорість, некорумпованість і реальні кроки по реформах», - додав Арсеній Яценюк.

Кабінет Міністрів, підкреслив Арсеній Яценюк, вкотре звертається до політичних партнерів із необхідністю доформувати Уряд: «Дуже важливо, щоби наші політичні партнери вже зараз дали чіткий перелік прізвищ тих людей, які прийдуть до Кабінету Міністрів України, щоби далі продовжувати реформи в країні».

Він наголосив, що зараз найважливіше – «це досягнення політичної стабільності, яка є запорукою економічної і соціальної стабільності в країні, подальшої підтримки України з боку наших західних партнерів, і яка дасть впевненість українському народу, що український політичний клас, який був обраний на позаминулорічних парламентських виборах, дійсно здатний проводити реформи, нести всю відповідальність і триматися єдності».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua