Арсеній Яценюк: Необхідно провести повноцінну, а не косметичну судову реформу (відео)
четвер, 21 січня 2016, 12:51

«Необхідно провести повноцінну судову реформу. Не косметичну, де судді пройдуть так звану переатестацію і далі залишаться виносити рішення не іменем України, а іменем долара США», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на нараді щодо антикорупційних розслідувань у четвер, 21 січня.

Арсеній Яценюк наголосив, що є випадки, коли Державній фінансовій інспекції судовими рішеннями забороняють проводити перевірки: «Просто не допускають на державні підприємства».

«Нам судовими рішеннями повертають чиновників, які люстровані відповідно до закону. Судовими рішеннями фактично скасували арешт майна, який був зроблений Державною фіскальною службою по компанії «Укрнафта» - просто скасували арешт майна судом», - підкреслив він.

«Думаю, ми всі з вами єдині в тому, що необхідно провести повноцінну судову реформу. Не косметичну, де одні судді пройдуть так звану переатестацію і далі залишаться виносити рішення не іменем України, а іменем долара Сполучених Штатів», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що є «пакет матеріалів, який стосується неправосудних рішень окремих суддів». Він звернувся до присутніх на нараді, щоби такі судді були притягнені до кримінальної відповідальності.

У нараді взяли участь Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Міністр юстиції України Павло Петренко, керівництво Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державної фіскальної служби України, Держслужби фінмоніторингу, Державної аудиторської служби.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua