Арсеній Яценюк: "НФ" ініціює збільшення екологічного збору з великих підприємств у 20 разів і спрямування цих коштів на екологічні ініціативи (фото, відео)
вівторок, 6 листопада 2018, 12:38

У вівторок, 6 листопада, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк та представники "НФ" в Кабінеті Міністрів взяли участь у Всеукраїнській екологічній акції "Посади дерево миру", яка уже третій рік поспіль проходить за ініціативи Української Греко-Католицької Церви і Міністерства екології та природних ресурсів.

Акція пройшла у сквері Патріаршого собору Воскресіння Христового УГКЦ. У ній взяли участь Верховний архієпископ Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав Шевчук, віряни, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр юстиції України Павло Петренко, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян, Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Міністр екології Остап Семерак "робить дуже багато для того, щоби екологічні програми в Україні просувалися". Зокрема, повідомив лідер «Народного фронту», Уряд ініціює підняття екологічного збору в 20 разів.

Ці кошти, які надходитимуть до державного і місцевих бюджетів від великих підприємств, що здійснюють шкідливі викиди в атмосферу, будуть спрямовані на екологічні програми, підкреслив Арсеній Яценюк: "Очікуємо, що парламент підтримає цю урядову ініціативу".

Акція "Посади дерево миру" традиційно стартувала в Міжнародний день попередження  експлуатації  навколишнього середовища  під час війни і військових конфліктів. "Війна принесла дуже багато горя на нашу землю. Війна принесла велике горе в Донецьк, Луганськ і Крим", - підкреслив Арсеній Яценюк, наголосивши, що війна принесла й екологічні втрати: "Шахти в Донецьку затоплені, в Криму відбувається екологічна катастрофа".

Арсеній Яценюк підкреслив, що сьогодні під час молебню за мир в Україні, який провів Глава УГКЦ Святослав Шевчук, "коли  Блаженніший молився за життя українців, за чисту екологію – він молився за майбутнє країни".

"Боротьба за мир не завершена. В питанні миру основне – на яких він умовах. А мир може бути тільки на українських умовах", - наголосив лідер "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua