Арсеній Яценюк: Ніколи знову! Ті, хто прагне розпалити війну, мають бути засуджені, зупинені і покарані
субота, 8 травня 2021, 09:10

Ніколи знов не має повторитися трагедія війни. Ті, хто прагне її розпалити, мають бути засуджені, зупинені і покарані. І це буде справжня пам'ять про Війну, яка не повинна знову охопити весь світ, - наголосив прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у День пам’яті і примирення. 

Цей день, підкреслив він – особливий для всіх народів, які пережили Другу світову війну: «Але навіть на тлі колосальної драми найстрашнішої з воєн людської історії трагедія і подвиг українського народу є особливими».

Ні в кого іншого так підло не намагалися вкрасти внесок у розгром нацизму, який коштував українцям 2,5 мільйонів загиблих лише на фронтах і ще шести мільйонів замучених і замордованих, пояснив він: «Нікому іншому агресор ХХІ сторіччя не плював у обличчя – «Обійшлися б без вас!» Тобто без тих, через кого війна пройшла із заходу на схід і зі сходу на захід і хто дав головний ресурс фронтові – людський, і без якого не було б ніякої перемоги». 

«У День пам’яті і примирення ми, українці, твердо нагадуємо собі і цілому світові, що маємо право на власну пам'ять про ту війну. І про ганебну змову двох тоталітарних режимів, які проклали їй дорогу. І про незчисленні жертви нашого народу, про 700 зруйнованих наших міст і 26 тисяч знищених сіл. І про переможні бої, і про те, як беззбройних кидали під танки. Про всім відомих героїв і про тих, хто боровся за волю України і пам'ять про кого намагалися стерти», - написав лідер НФ.

І тому, що ми все пам’ятаємо, ми категорично засуджуємо блюзнірське «Можем повторіть!», підкреслив він: «Що ви, сталінсько-беріївські нащадки, хочете повторити? Мільйони полеглих, досі не злічених і не похованих? Вдів, які впрягалися у плуги замість мобілізованих на фронт коней? ГУЛАГи і блокади?»

«Тому ми говоримо: Ніколи знов! Ніколи знов не має повторитися трагедія війни. Ті, хто прагне її розпалити, мають бути засуджені, зупинені і покарані. І це буде справжня пам'ять про Війну, яка не повинна знову охопити весь світ», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua