Арсеній Яценюк: Нова модель державної служби та нова система оплати праці створять соціальний ліфт для тих, хто хоче професійно займатися держслужбою
п’ятниця, 25 березня 2016, 13:34

Імплементація закону про державну службу дозволить збудувати нову систему координат у Міністерствах і нову систему політичної відповідальності партій, які делегували своїх міністрів до складу Уряду, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в п’ятницю, 25 березня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що запроваджується якісно нова модель державної служби, яка відповідає європейським стандартам.

Якщо ухвалений закон України про державну службу буде правильно імплементований, підкреслив Глава Уряду, це створить соціальний ліфт для осіб, які хочуть професійно займатися державною службою.

Цим законом, нагадав він, впроваджується інститут державного секретаря, який має стати «технократичним керівником міністерства»: «Державний секретар не буде залежати від політичної волі чи політичної конструкції коаліції. А коаліція, Парламент і призначений Міністр несуть вже політичну відповідальність за члена Кабінету Міністрів».

«Політичний конфлікт таким чином вичерпаний. Може бути виключно дискусія з приводу системи управління всередині Міністерства, цілей, завдань і політики», - додав він.

«Ми крок за кроком рухаємося до будівництва нової системи координат у Міністерствах і нової системи політичної відповідальності партій, які делегували своїх Міністрів до складу Уряду», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також наголосив на необхідності зміни система оплати праці в державній службі: «Це підвищить ефективність і дасть можливість дійсно фаховим людям піднятися соціальним ліфтом, отримувати відповідні посади в державній службі. І це ще одна частина боротьби з корупцією».

Арсеній Яценюк доручив Міністру соціальної політики України Павлу Розенку разом із Міністерством фінансів України опрацювати питання створення комісії щодо системи оплати праці для державних службовців.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua