Арсеній Яценюк обговорив з місцевою владою Івано-Франківщини плани з будівництва доріг, створення опорних шкіл та ефективність використання коштів місцевих бюджетів
п’ятниця, 11 березня 2016, 15:52

У п’ятницю, 11 березня, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк провів нараду з головами районних державних адміністрацій та головами міст обласного значення Івано-Франківської області.

Глава Уряду підкреслив, що Уряд минулого року обіцяв побудувати нову дорогу Львів - Івано-Франківськ: «І ми це зробили». Під час наради обговорювався загальний план будівництва доріг в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та суміжних областях.

Глава Уряду підкреслив, що цьогоріч буде розпочато ремонт відрізків автошляху Івано-Франківськ - Чернівці та Івано-Франківськ - Рахів. Міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський зазначив, що також є всі можливості розпочати і завершити цього року ремонт відрізку автодороги до Вижниці.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд розпочав проект щодо проведення конкурсів стосовно створення так званих опорних шкіл. Арсеній Яценюк звернувся до представників місцевої влади надавати свої пропозиції до цього проекту: «Для нас якість системи освіти, в першу чергу середньої, освіти для дітей в селах та маленьких містечках є запорукою майбутнього країни».

У рамках проекту опорних шкіл, підкреслив Глава Уряду, необхідно, аби  «місцева влада чітко визначилася з дорогами, які  вестимуть до цих опорних шкіл і мають бути відремонтовані.

Він також нагадав, що дав доручення до 1 вересня закупити та поставити на рейс тисячу шкільних автобусів. Для цього Уряд виділяє з Державного бюджету 500 мільйонів гривень, а решту 500 мільйонів гривень на умовах співфінансування мають надати місцеві бюджети.

Нові дороги, додав Арсеній Яценюк, дадуть можливість регіону розвиватися: «Це додаткові податки, додаткові робочі місця. І це, в першу чергу, розвиток малого і середнього бізнесу і створення робочих місць».

Арсеній Яценюк наголосив на важливості ефективного використання коштів державного фонду регіонального розвитку: «Щоб не було так, що використовуються сотні мільйонів гривень під об'єкти з нульовою готовністю, під проектно-кошторисну документацію, а люди не відчувають результатів використання цих грошей».

Ефективно мають використовуватися і кошти, які місцеві бюджети додатково отримують внаслідок проведеної Урядом бюджетної децентралізації: «Значний обсяг ресурсу ми передали на місця. І для вас, і для нас як для центрального Уряду дуже важлива ефективність використання цих грошей - які зміни людина побачить від того, що ми відправили ресурси з державного фонду регіонального розвитку та від децентралізації у міста, селища та райони».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua