Арсеній Яценюк: Очікую, коли Парламент і Президент направлять до Уряду пропозиції щодо комісії з призначення керівника ДБР
вівторок, 23 лютого 2016, 12:46

«Очікую, коли Парламент і Президент направить до Уряду пропозиції щодо кадрової комісії по призначенню директора Державного бюро розслідувань. Уряд готовий до формування Державного бюро розслідувань як нового органу, який буде по честі, по справедливості та по закону розслідувати злочини», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на церемонії запуску груп швидкого реагування патрульної поліції в Харкові у вівторок, 23 лютого.

Глава Уряду підкреслив, що для того, аби збудувати нову правоохоронну систему країни, необхідна робота Державного бюро розслідувань. Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд України звернувся до Парламенту і Президента подати своїх кандидатів для комісії, яка призначить керівника ДБР. Проте, наголосив він, поки кандидатів для конкурсної комісії не надійшло.

«Це означає, що іде зволікання зі створенням нового, незалежного, не пострадянського, а проєвропейського Державного бюро розслідувань, який є другим елементом в ланцюжку створення нової чесної правоохоронної системи, де мета – упередження злочину і притягнення до кримінальної відповідальності за відповідний скоєний злочин проти прав і свобод людини і громадянина», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Очікую, коли Парламент і Президент направить до Уряду пропозиції щодо кадрової комісії по призначенню директора Державного бюро розслідувань. І Уряд готовий до формування Державного бюро розслідувань як нового органу, який буде по честі, по справедливості та по закону розслідувати всі злочини», - підкреслив він.

Глава Уряду також наголосив на необхідності оновлення судової системи: «Робота поліції повинна мати результати як через неупереджене і об'єктивне розслідування, так і через судові вироки».

«Ми зробили перший крок у формуванні судової системи, яка підлягає оновленню – новими правила і процедурами та новим суддівським корпусом», - підкреслив він, наголосивши на необхідності ухвалення Парламентом відповідних змін до Конституції, нових законів про статус суддів і про судоустрій: «Для того щоб судді захищали чесних поліцейських, чесних громадян і щоб захищали право і законність в нашій країні».

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua