Арсеній Яценюк: Очікую роботи правоохоронної і суддівської системи з конфіскації коштів режиму Януковича. Вони можуть піти на оборону та соцвитрати
п’ятниця, 4 грудня 2015, 19:36

«Сподіваюся, що новий антикорупційний прокурор і нові органи, які ми створили і які є повністю незалежні від Уряду України, будуть робити свою роботу. Ми свою роботу зробили. 1,5 мільярда доларів (колишнього режисму Януковича. – Ред.) арештували. Тепер я очікую роботи правоохоронної і суддівської системи на конфіскацію цих грошей», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 4 грудня.

Він підкреслив, що наступного року  необхідно «нарешті прийняти рішення про конфіскацію активів режиму Віктора Януковича»: «Було рішення урядового органу, який бореться з відмиванням коштів, про арешт активів на 1,5 мільярда доларів. І протягом року судова і правоохоронна система не спромоглася їх конфіскувати».

Глава Уряду підкреслив, що ці кошти можуть піти у спеціальний фонд: «Із цих 40 мільярдів гривень 20 мільярдів може піти на оборону, частково - може піти на соціальні витрати. Це буде залежати від нашого спільного рішення».

Окрім того, аби отримати необхідні додаткові кошти до Державного бюджету на наступний рік, Уряд пропонує провести прозору, чесну і ефективну приватизацію. Проте, зазначив Арсеній Яценюк, парламент укотре блокує цю ініціативу: «Деякі політичні сили хочуть далі сидіти на державних підприємствах і не зацікавлені в приватизації цих державних підприємств».

Відповідаючи на запитання щодо наступних траншів міжнародної допомоги, Арсеній Яценюк підкреслив: «У нас немає двох шляхів. У нас є тільки один шлях - виконання нашої програми реформ, яка повністю відповідає тим критеріям, які нами узгоджені з Міжнародним валютним фондом, ухвалення закону про Державний бюджет, зваженої і економічно ефективної податкової реформи, і інших законів, які спрямовані на зміну політики в охороні здоров'я, в освіті і в усіх профільних галузях, в тому числі і в соціальній. І отримання як наступного траншу Міжнародного валютного фонду, так і фінансової допомоги Сполучених Штатів Америки».

«Мова йде про 4 мільярди американських доларів. Крім західних партнерів нам їх ніхто не дасть», - наголосив він.

Що стосується 3-х мільярдів доларів кредитів Януковичу від Російської Федерації, «без реструктуризації ми їх повертати не будемо», - додав Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua