Арсеній Яценюк: Основне сьогодні – це проведення реальної реформи в системі охорони здоров’я (відео)
п’ятниця, 19 лютого 2016, 11:55

Треба, щоби  система охорони здоров'я  орієнтувалася в своєму фінансуванні на пацієнта і на його захворювання, - сказав Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, лідер «Народного фронту», відповідаючи на запитання народних депутатів щодо медичної реформи під час години запитань до Уряду в п'ятницю, 19 лютого, у Верховні Раді.

"Нам треба знайти порозуміння між Урядом і профільним Комітетом в необхідності того, що це законодавство треба приймати", - зазначив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що Концепція реформування системи охорони здоров'я була презентована Міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі на Національній раді реформ під головуванням Президента України Петра Порошенка. Водночас в парламенті є декілька законопроектів, внесені депутатами.

"Якщо народні депутати України вважають, що їхні закони кращі, то Уряд їх підтримує. Для мене основне сьогодні – це проведення реальної реформи в системі охорони здоров’я", - наголосив Прем'єр-міністр.

Глава Уряду зазначив, що згідно Конституції, медицина в Україні безкоштовна. "На жаль, це залишилося і є тільки на папері. І тому наша система і наша реформа охорони здоров'я повинна бути наступна. Держава забезпечує мінімальний гарантований рівень за державні кошти. Все, що вище, - ми вводимо державну страхову медицину", - зазначив він.

Арсеній Яценюк пояснив, що для цього необхідно ще раз відмовитися від койко-місць, протоколів лікування. "І треба, щоби орієнтувалася система охорони здоров'я в своєму фінансуванні на пацієнта і на його захворювання", - сказав Прем'єр-міністр.

"Ми повинні чесно сказати: держава в стані забезпечити мінімальний гарантований рівень медичних послуг. Все, що вище, - державна страхова медицина", - зазначив Арсеній Яценюк.

"Я прошу членів Парламенту і я даю вказівку відповідно членам Уряду: давайте почнемо цей процес, приймати ці закони", - підкреслив Прем'єр-міністр.

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua