Арсеній Яценюк: Основою КОРДу мають стати добровольці, які прийшли до складу МВС (відео)
вівторок, 20 жовтня 2015, 12:50

Добровольці, які прийшли до складу Міністерства внутрішніх справ, є основою, на якій повинен бути сформований Корпус оперативно-раптової дії і підрозділи спеціального призначення Національної гвардії України, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 20 жовтня, на засіданні колегії МВС України щодо підготовки органів внутрішніх справ до забезпечення правопорядку під час проведення місцевих виборів.

Глава Уряду зазначив, що нова Національна поліція – це нове обличчя української правоохоронної системи і «нове відношення працівників правоохоронних структур до громадян України».

Він нагадав, що нова поліція вже почала роботу в низці міст. Ще у багатьох містах триває набір до лав поліції: «Ми повинні продовжувати цей процес. Він повинен дійти до кожного міста, села і селища. В тому числі й через формування посад місцевих інспекторів, які повинні представляти Національну поліцію у віддалених куточках країни і захищати громадян України в службі на благо українського народу».

Прем’єр-міністр наголосив на необхідності продовження реформування Національної гвардії і формування Корпусу оперативно-раптової дії. Створення КОРДу та продовження реформування Нацгвардії «повинно в першу чергу базуватися на сильних людях, які у нас є», - сказав Глава Уряду.

Арсеній Яценюк звернувся до керівництва батальйонів спеціального призначення: «Добровольці, які прийшли до складу Міністерства внутрішніх справ, є також тією основою, на підставі якої повинен бути сформований Корпус оперативно-раптової дії і відповідні підрозділи спеціального призначення в Національній гвардії України».

«Ви воювали, ваш досвід потрібен країні і кожен із вас необхідний українському народу», - сказав він.

«Хто бажає служити в Національній поліції і пройде тести, - для кожного буде місце», - підкреслив він, зазначивши, що це стосується як представників батальйонів спеціального призначення МВС, так і нинішніх працівників міліції: «Але основне – це розуміти, що нова українська поліція працює за зовсім іншими стандартами, має зовсім інше відношення до громадян країни і іншу відповідальність перед країною». 

«Громадяни вірять новій поліції. І ця довіра дуже дорого коштує. ЇЇ треба не просто зберігати, а підкріплювати щоденною тяжкою працею», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua