Арсеній Яценюк – Парламенту: Урядовцям потрібна ваша беззаперечна підтримка: «Допоможіть їм - і ви допоможете країні»
п’ятниця, 5 лютого 2016, 13:13

«У нас парламентсько-президентська республіка. Ви відповідальні члени Парламенту. Ми – відповідальні члени Уряду. Ми сказали: ми разом прийшли, разом підемо», -  заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк звертаючись до народних депутатів у п’ятницю, 5 лютого, під час години запитань до Уряду.

Він звернувся до народних депутатів: «У вас є конституційне право внести до Парламенту резолюцію недовіри Кабінету Міністрів. Будь ласка, скористайтесь цим правом. Поставте на голосування питання про недовіру Уряду. Якщо це набере голоси, ми з честю і гордістю передамо новому складу Кабінету Міністрів відповідні повноваження. Зробіть цей крок. Це вже буде ваша відповідальність».

«А зараз ми виконуємо свою відповідальність. Свою відповідальність по проведенню реформ, втриманню країни, формуванню бюджету, залученню мільярдів в країну для того, щоб Україна далі рухалась», - сказав Глава Уряду.

Він зазначив, що два роки тому інший Парламент призначив його Прем’єр-міністром та призначив членів Уряду: «Рік тому цей Парламент нас всіх призначив членами Уряду. Я йшов на цю посаду, розуміючи всі політичні наслідки особисто для себе».

«Я прийняв рішення про зміну тарифів, про зміну соціальної політики і системи – як політик в першу чергу, разом з нашою командою. Я приймав всі непопулярні рішення, які жоден Прем'єр протягом 20 років не брав на себе і не візьме - надто бояться за рейтинг. Я переживаю тільки за рейтинг країни», - підкреслив Глава Уряду.

Відповідаючи на запитання народного депутата щодо співпраці з Президентом України, Арсеній Яценюк наголосив: «Президент разом з Урядом несе всю повноту відповідальності. Президент є політичним партнером Прем'єр-міністра. Президент - відповідальна людина за долю країни. Прем'єр-міністр буде працювати з Президентом, якщо Президент цього хоче».

Глава Уряду звернувся до народних депутатів і заявив, що Уряду і країні не потрібні «вічні атаки і боротьба за владу». Урядовцям потрібна беззаперечна підтримка: «Допоможіть їм - і ви допоможете країні».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua