Арсеній Яценюк: Партія братиме участь у виборах
вівторок, 10 березня 2020, 22:13

«У тому випадку, якщо будуть парламентські вибори, звичайно, ми будемо брати в них участь. Чи це будуть строкові, чи дострокові», - підкреслив прем`єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк в ефірі «Радіо НВ» 10 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що  політична команда «Народного фронту» не розпалася: «Це і значна частина депутатів фракції, яка була в парламенті, і члени Кабінету міністрів, які працювали і зі мною, і з Володимиром Гройсманом, це і місцеві організації».

Він розповів, що команда «Народного фронту» нещодавно збиралася для обговорення питання участі в місцевих виборах, і планує брати в них участь.

Щодо можливих парламентських виборів, Арсеній Яценюк наголосив, що «Народний фронт» був єдиною фракцією, яка жорстко виступила проти дострокових парламентських виборів у 2019 році: «Я вважав і вважаю, що указ про розпуск парламенту є неконституційний. Тоді на Конституційний суд натиснули. Більш того, на жаль, інші політичні сили промовчали, а не активно підтримали те, щоби зберегти конституційний лад і конституційні терміни проведення парламентських виборів».

Таке рішення про дострокові парламентські вибори, за його словами, буде мати наслідки: «Це ящик Пандори. Як політичні переслідування. Тільки почав політичні переслідування – вони тебе точно доженуть. Тільки порушив Конституцію – це тебе теж точно дожене».

Щодо участі в наступних парламентських перегонах, лідер НФ висловив сподівання, що вони відбудуться в конституційні терміни. Водночас Арсеній Яценюк наголосив: «В тому випадку, якщо будуть парламентські вибори, звичайно, ми будемо брати участь в цих виборах. Чи це будуть строкові, чи дострокові».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua