Арсеній Яценюк: Переговори про ЗВТ з Туреччиною відновляться в березні (відео)
понеділок, 15 лютого 2016, 13:26

Відповідним міністерствам Урядів України і Туреччини даються доручення розпочати технічні консультації щодо відновлення переговорного процесу про створення зони вільної торгівлі. Відповідні переговори відбудуться в березні.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у понеділок, 15 лютого, на прес-конференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром Турецької Республіки Ахметом Давутоглу, який перебуває в Україні з візитом на запрошення Глави українського Уряду.

Арсеній Яценюк нагадав, що раніше переговори щодо зони вільної торгівлі між Україною і Туреччиною були призупинені ще в 2013 році.

Він висловив вдячність Уряду Туреччини та турецькому бізнесу, «який далі працює в Україні і збільшує інвестиції». Він навів приклад успішного співробітництва України та Туреччини - турецька компанія запропонувала найнижчу ціну для будівництва метро в Дніпропетровську.

Арсеній Яценюк також повідомив, що дав доручення терміново вирішити питання, спрямовані на покращення бізнес-клімату для турецького бізнесу в Україні: «Це стосується як податкових питань, так і в тому числі - митного оформлення на одеській митниці».

Глава Уряду України наголосив на важливості завершення підписання угоди про захист взаємних інвестицій, яка проходить внутрішньодержавні процедури.

Під час переговорів обговорювалися питання і спільних проектів у безпековому і оборонному секторі.

Ще один блок питань на переговорах урядових делегацій України та Туреччини - подальші інвестиції в енергетичні та інфраструктурні проекти, у тому числі газові, повідомив Арсеній Яценюк, зазначивши, що це «перша зима за всю історію України, коли ми після 1 січня не придбавали російський природний газ».

Арсеній Яценюк також зазначив, що підписання сьогодні договорів між Урядами України та Туреччини про надання Україні кредиту в розмірі 50 мільйонів доларів США продемонструвало, що «Туреччина реально підтримує економічні реформи в країні».
Окрім того, Глава українського Уряду висловив вдячність Уряду Туреччини за надану Україні гуманітарну допомогу.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua