Арсеній Яценюк: Перенесення «виборів» на Донеччині й Луганщині – це намагання Росії продати повітря
четвер, 8 жовтня 2015, 13:05

«Після останньої зустрічі у Нормандському форматі Росія вирішила перенести вибори. Переконаний, що це – трюк Росії. Спочатку вони вирішили провести вибори, потім – перенести їх. Це спосіб «продати повітря», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у четвер, 8 жовтня, під час зустрічі з Державним міністром у справах Європи  Великої Британії Девідом Лідінгтоном.

Глава Уряду підкреслив, що  «завжди був і є скептичний щодо бажання російського президента і російського режиму  виконати Мінські домовленості»: «Але ми маємо діяти спільно і залишатися об’єднаними, щоб тиснути на Росію, змусити її повністю виконати Мінські домовленості – не вибірково, а повністю».

Девід Лідінгтон запевнив у незмінній підтримці Урядом Великої Британії суверенітету, територіальної цілісності та незалежності України.

Він зупинився на питанні санкцій щодо Російської Федерації: «Ми заявляємо, що Росія повинна і далі нести відповідальність за свої дії, що вона повинна виконати те, що зобов’язана зробити за Мінськими домовленостями. Ми маємо побачити виконання цих домовленостей Росією загалом, а не лише частково».

Девід Лідінгтон також наголосив на важливості співпраці українського та британського Урядів на підтримку впроваджуваних Урядом України реформ: «Велика Британія буде й далі робити вже можливе, щоб підтримати вас, Президента та Уряд, у впровадженні внутрішніх реформ, а також в захисті цілісності України». 

Арсеній Яценюк підкреслив, що високо цінує зусилля персонально Прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона та Уряду Об’єднаного Королівства на підтримку територіальної цілісності України і боротьби проти російської агресії.  «Ваша позиція -  надзвичайно важлива», - наголосив Прем’єр-міністр України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua