Арсеній Яценюк - підприємцям: «Ми зменшили вдвічі податок на зарплату – виходьте з тіні. Ця вулиця повинна бути з двостороннім рухом» (відео)
середа, 23 березня 2016, 15:23

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Міністру фінансів України Наталії Яресько разом із Міністром соціальної політики України Павлу Розенку підготувати за результатами останніх місяців звіт щодо сплати єдиного соціального внеску та динаміки з нарощування фонду оплати праці, рівня заробітних плат в реальному секторі економіки та створення нових робочих місць.

Про це йшлося на засіданні Уряду в середу, 23 березня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Кабінет Міністрів прийняв рішення про зменшення вдвічі єдиного соціального внеску.

Він підкреслив, що зменшення податків вдвічі коштувало 144 мільярди гривень, які необхідно профінансувати з бюджету «Ми як Уряд фактично перебрали на себе відповідальність за бездефіцитний Пенсійний фонд».

Арсеній Яценюк звернувся до підприємців: «Зараз ця вулиця повинна бути з двостороннім рухом. Ми зменшили вдвічі податок на зарплату – виходьте з тіні. Ви просили це два десятки років. Ми прийняли рішення і зараз чекаємо, що за цифрами державної статистики фонд оплати праці почне рости, і що завдяки урядовому рішенню ви  збільшите зарплати на підприємствах, бо у вас є гроші».

Він звернувся проводити зустрічі з цього питання представникам профспілок, трудових колективів, підприємців, великого бізнесу: «У вас є ресурс. Частину ресурсу – на підняття заробітної платні в реальному секторі економіки. Частину ресурсу – на розвиток ваших підприємств. Це справедливо. Це і є основа нашої політики -  запровадження принципу справедливості, в тому числі і фіскальної та бюджетної справедливості».

«Настав час виходити з тіні. Економічно невигідно в конвертах платити зарплати - дорожче незаконними шляхами знімати готівку, ніж офіційно чесно заплатити людині підвищену зарплату, і таким чином забезпечити соціальну справедливість для людини в майбутньому. Тому що вона буде отримувати пенсію на відповідно заплачену заробітну платню. Зараз треба додати їй зарплату, підвищити фонд оплати праці і детінізувати українську економіку. Тому що це наше спільне завдання. Ми створюємо умови, ви забезпечуєте виконання чесних і прозорих бізнес-умов», - звернувся Глава Уряду до підприємців.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності вже зараз починати підготовку до основ бюджетної політики і до нового державного бюджету на 2017 рік: «Треба проводити серйозну дискусію в Парламенті з приводу того, що єдино правильний рецепт і єдино правильний підхід – це той, який Україна застосовує протягом останніх двох років».

«Саме тому з нами працює Міжнародний валютний фонд. Саме тому Уряд Сполучених Штатів видає кредитні гарантії, Європейський Союз так само готовий далі допомагати Україні - тому що ми приймаємо складні рішення. Хтось каже, що вони непопулярні. Сьогодні, можливо, непопулярні, але ми не живемо сьогоднішнім днем. Ми повинні жити тільки тим, що буде завтра. А для того, що завтра було успішне, сьогодні треба проводити ці рішення», - сказав він.

Глава Уряду відзначив роботу Міністерства фінансів, персонально Міністра фінансів Наталії Яресько та всього складу Кабінету Міністрів, «який одноголосно ухвалював і проекти законів про держбюджет, і всі правильні рішення по новому адмініструванню податку на додану вартість, новій системі управління державних підприємств, сплаті податку на додану вартість всіма суб'єктами підприємницької діяльності, в тому числі підприємствами АПК».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua