Арсеній Яценюк: Підтримка Канади сприятиме тому, щоб українська поліція відповідала найвищим стандартам (відео)
понеділок, 1 лютого 2016, 12:56

«Для України вкрай важливо і надалі отримувати підтримку наших канадських друзів в реформуванні Національної поліції - як у тренуванні нових українських поліцейських, так і безпосередньо технічну допомогу, - з тією метою, щоб українська поліція відповідала найвищим стандартам», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у понеділок, 1 лютого, на брифінгу за підсумками зустрічі з Міністром закордонних справ Канади Стефаном Діоном.

«Канадські поліцейські брали і беруть найактивнішу участь в реформуванні української поліції», - підкреслив він.

Глава українського Уряду також підкреслив, що близько 200 військовослужбовців Канади зараз працюють зі Збройними Силами України, «тренують українські Збройні Сили і надають технічну допомогу для того, щоб ЗСУ відповідали високим стандартам НАТО».

Арсеній Яценюк  наголосив на важливості продовження підтримки реформування збройного сектора України, «чим також опікається Канада і наші західні партнери разом зі Сполученими Штатами Америки».

Він зазначив, що це перший візит Глави зовнішньополітичного відомства Канади після призначення нового Уряду Канади. Глава Уряду України зазначив, що після обрання нового Прем'єр-міністра Канади він  мав із Джастіном Трюдо тривалу телефонну розмову «з приводу того, як ми далі будемо продовжувати розбудовувати українсько-канадські стосунки».

«Канада – це держава, яка підтримує Україну в нашій боротьбі проти російської агресії. Канада – це країна-член Великої сімки та НАТО, і завдяки позиції Канади Україна отримує як зовнішньополітичну, так і економічну та військову підтримку», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Прем’єр-міністр України також висловив вдячність Канадському Уряду за надання Україні гуманітарної допомоги.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua