Арсеній Яценюк: Північний потік-2 повинен бути заблокований. Україна є і залишається надійним транзитером
вівторок, 16 лютого 2016, 18:12

«Північний потік-2 повинен бути заблокований. Це загроза національній і енергетичній безпеці України і низки країн-членів Європейського Союзу. Ми залишимося надійним транзитером і певні, що наші європейські партнери готові підтримувати Україну і насправді європейські принципи енергетичної незалежності», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 16 лютого, у Парламенті під час звіту Уряду про роботу за рік.

Арсеній Яценюк назвав будівництво другої лінії Північного потоку «одним із найбільших ризиків».

«Російська мета полягає в наступному – здати на металобрухт українську газотранспортну систему, обійти Україну, позбавити Україну, Словаччину і Польщу мільярдних доходів від транзиту газу і фактично створити ще одну монополію на енергетичному ринку Європейського Союзу», - наголосив Глава Уряду.

Глава Уряду нагадав, що публічно звернувся до європейських партнерів з тим, щоби проект Північний потік-2 був заблокований.

Низка країн-членів ЄС вже виступили з жорсткою критикою будівництва Північного потоку-2, нагадав він. Європейська комісія почала розглядати питання щодо доцільності цього будівництва.

«Північний потік-2 повинен бути заблокований. Це загроза національній і енергетичній безпеці України і низки країн-членів Європейського Союзу», - наголосив Арсеній Яценюк.

Українська газотранспортна система, підкреслив Глава Уряду, система є модернізованою і може отримати інвесторів від західних партнерів: «Це найкоротший і найдешевший шлях транспортування газу до країн-членів Європейського Союзу. І ми довели протягом останніх років, що Україна є надійний транзитер. Ми залишимося надійним транзитером і певні, що наші європейські партнери готові підтримувати Україну і насправді європейські принципи енергетичної незалежності».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua