Арсеній Яценюк: «Північний потік-2» - це абсолютно політичний проект. Звертаємося до Єврокомісії підтримати ЄС та Україну, зробивши газовий сектор в Європі більш надійним, ефективним та менш залежним від РФ
вівторок, 1 березня 2016, 13:46

«Північний потік-2» - це абсолютно політичний проект. Ми звертаємося до Європейської Комісії підтримати Європейський Союз та Україну, зробивши газовий сектор в Європі більш надійним, ефективним та менш залежним від Російської Федерації», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк у вівторок, 1 березня, на зустрічі з Віце-президентом Європейської Комісії  з питань Енергетичного союзу Марошем Шефчовичем.

«Нам потрібно і далі співпрацювати, аби зробити енергетичний сектор ЄС більш надійним, сильним та незалежним», - додав Глава Уряду України.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряд України високо цінує співпрацю з Європейською Комісією: «Ця зима – унікальна в українській історії.  Це перша зима, коли ми не купили жодного кубічного метра природного газу в Російської Федерації.  Переконаний, що це є результатом нашої співпраці».

Він наголосив, що Україна стала набагато більше енергетично незалежною, водночас необхідні подальші кроки для змін у енергетичному та газовому секторі: «Очікуємо, що буде ухвалений новий закон щодо нової регуляторної політики в сфері енергетики, який відповідатиме всім стандартам та регуляціям ЄС».

«Ухвалення цього закону чекає українська бізнес-спільнота, і це шлях як залучити інвесторів в український енергетичний сектор, зробити його більш конкурентним», - додав Глава українського Уряду.

Марош Шефчович підкреслив, що  Урядом вже багато зроблено, зокрема, для змін у газовому секторі.

Він наголосив на важливості обговорення співпраці й в інших галузях: «Ми переконані, що ваше просування реформ дуже швидко дасть у цих галузях дуже відчутні результати».  


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua