Арсеній Яценюк: План розстрілів і розгону Майдану готувався за участі російських силовиків (відео)
четвер, 13 жовтня 2016, 13:29

«За два тижні перед кривавими подіями на Майдані була зустріч Януковича з Путіним. За нашою інформацією, після цього міністр внутрішніх справ Захарченко, голова СБУ Якименко отримали вказівку за допомогою російських спеціальних служб невідкладно готувати план по кривавому розгону Майдану і по розстрілах», - наголосив лідер політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк журналістам у четвер, 13 жовтня, після надання свідчень у ГПУ в провадженні щодо злочинів, здійснених під час подій Революції Гідності тодішніми високопосадовцями.

Драматичні події 18-21 лютого 2014 року - це було завершення, наслідок. А причини – це те, що за цим всім стояла Росія, відмова від курсу на НАТО, продовження перебування Чорноморського флоту РФ, захоплення влади через зміни Конституції корумпованим Конституційним судом, формування всієї вертикалі влади і фактично формування організованого злочинного угрупування, на чолі якого було вище керівництво держави», -  наголосив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк повідомив, що сьогодні проводилися процесуальні дії, які стосувалися підготовки тодішнім режимом силової операції з розгону Майдану: «Вважаю, що поведінка тодішнього режиму різко змінилася після візиту президента Януковича до Сочі і зустрічі з Путіним. За два тижні перед кривавими подіями розгону Майдану і перед стрільбою була зустріч Януковича з Путіним. І, за нашою інформацією, після цього міністр внутрішніх справ Захарченко, голова Служби безпеки Якименко отримали вказівку за допомогою російських спеціальних служб невідкладно готувати план по кривавому розгону Майдану і по розстрілах».

«Сумнівів немає, що такий план готувався в тому числі за участі і за підтримки російських силовиків. У нас тоді була інформація, що російські силовики були присутні на такій нараді, і перший проект плану, який їм був продемонстрований, був ними дуже скептично сприйнятий. В Україні не було фахівців по таких кривавих операціях. Вони були тільки в одній країні, дружній до тодішнього режиму, -  в Російській Федерації», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Він зазначив, що в процесі слідства «встановлюються всі обставини, даються всі свідчення з приводу того, яка була поведінка тодішнього режиму, хто міг дати вказівку готувати плани по силовому розгону. І ще раз підкреслюю, що такий план почав формуватися (тодішньою владою) невідкладно після приїзду Януковича з Сочі», - наголосив Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на запитання журналіста, лідер «Народного фронту» наголосив, що така інформація надходила в часи Майдану, «в тому числі і від силовиків, які перебували на той час в Службі безпеки і МВС».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua