Арсеній Яценюк: Поки є наші вільні журналісти і вільна професія - ми не Білорусь Лукашенка і не путінська Росія
неділя, 6 червня 2021, 09:26

Премєр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк привітав українських журналістів з професійним святом.

«В Україні є журналістика і є свобода слова. Цей факт ми часто сприймаємо як даність, а зовсім поряд з нашою країною все інакше», - написав він у Facebook.

Арсеній Яценюк наголосив: «На північний схід за двома тисячами кілометрів спільного кордону, у Росії - царство тотальної брехні скабеєвих-кисельових. На північ - у Білорусі - режим Лукашенка захоплює цивільний літак з журналістом опозиційного видання, жорстокими тортурами змушуючи свідчити проти себе і колег».

«Світ крихкіший, аніж ми можемо собі уявити. Його скріплюючою основою є право на гідність і на свободу. І право на правду. Це право суспільства «знати» робиться руками і талантами журналістів», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Він додав, що українці можуть мати претензії до різноголосся, у якому живуть в Україні, до шумного зіткнення позицій і валу інформації, до галасливих ток-шоу і суперечок. «Але доки все це є – наша демократія жива», - наголосив Арсеній Яценюк.

«Поки є наші вільні журналісти і вільна професія - ми не Білорусь Лукашенка і не путінська Росія. Ми вільна європейська країна, яка йде своїм шляхом Гідності», - резюмував лідер «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua