Арсеній Яценюк: Помилка президентів - пускати Медведчука до себе в кабінет
понеділок, 29 березня 2021, 11:33

“Українські президенти допускали системну помилку. Нічого було Медведчука в кабінет до себе пускати. Вони велися на комбінацію Путіна і додавали йому ваги” - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” в інтерв’ю Ліга.нет.

“Медведчук – ніхто. Єдиний актив, яким він торгує в Україні, – це Путін”, - наголосив Арсеній Яценюк.

“Чому путінський посередник ріс у дивідендах і впливі? Тому що Путін давав йому таку можливість. Він спеціально не спілкувався щодо окремих питань з українськими президентами, виключно через посередника. Так він формував імідж для свого васала. І з'являлося враження, що васал – не васал, а цілий генерал-губернатор”, - підкреслив лідер НФ.

Українські президенти тут допускали системну помилку, переконаний він: “Нічого було Медведчука в кабінет до себе пускати. Вони велися на комбінацію Путіна, додавали йому ваги”, - переконаний Арсеній Яценюк.

Відповідаючи на питання про можливі причини зміни курсу влади стосовно Медведчука, лідер НФ підкреслив: “Не пригадую у Зеленського з перших днів президентства жорсткої реактивної позиції щодо Медведчука. Як і щодо  Путіна. Але тепер це з’явилося”.

“Ключова причина: вони зрозуміли, що Медведчук і його канали, а точніше - путінський васал і путінські канали в Україні, - є загрозою для їхньої влади. Але якщо їх персональна мотивація зійшлася з державними інтересами – окей”.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua