Арсеній Яценюк поставив завдання скоротити тривалість рейсу новим «Шовковим шляхом» до десяти днів і зменшити його собівартість
вівторок, 2 лютого 2016, 13:10

Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк доручив Мінінфраструктури вивчити можливості скорочення тривалості рейсу новим «Шовковим шляхом» до десяти днів та зниження собівартості перевезень. Про це Глава Уряду сказав у вівторок, 2 лютого, під час наради щодо прибуття експериментального  потяга Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай у кінцеву точку маршруту.

Арсеній Яценюк наголосив на важливості того, аби скоротити тривалість ходу експериментального потяга: «Добре, що цей поїзд йшов 15 днів, а не 30, але після того, коли проаналізована вся технічна і методологічна складова проходження поїзда, нам необхідно скоротити терміни».

«Якщо вдасться зробити, аби такий поїзд йшов протягом десяти днів, це додатково дасть нам можливість скомпенсувати витрати на новий транзитний шлях і прискорити постачання українських вантажів», - підкреслив він.

Крім того, Глава Уряду підкреслив, що є можливість суттєво зменшити собівартість перевезень новим «Шовковим шляхом».  Він зазначив, що зараз доставка одного контейнера до кінцевого пункту призначення в середньому коштує 5,5 тисячі доларів, що дещо дорожче, ніж стандартний шлях транзиту через Росію: «Але якщо ми завантажимо цей поїзд і далі буде такий інтерес в українського і європейського бізнесу до нового шляху постачання товарів, - це дасть можливість нам суттєво зменшити собівартість перевезення одного контейнера».

Арсеній Яценюк звернувся до Міністерства інфраструктури України «завершити весь переговорний процес, остаточно вирішити всі технологічні питання щодо перетину митниці, прискорення процедури перевезення вантажів, спрощення оформлення».

Він наголосив на важливості «максимально залучити бізнес» до цього проекту.

Під час наради Надзвичайний і Повноважний Посол України в КНР Олег Дьомін телефонним зв’язком повідомив, що цей проект «викликав у Китаї дуже великий інтерес»: і на державному рівні, і в підприємницьких структурах та серед громадськості. Як зазначив Олег Дьомін, речник МЗС КНР привітав розширення можливостей нового «Шовкового шляху».

Арсеній Яценюк  підкреслив, що Україна цінує високу оцінку з боку  китайської сторони цього спільного проекту: «Вони на політичному рівні підтримали ідею нового «Шовкового шляху».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua