Арсеній Яценюк: Президент, Уряд і Парламент мають говорити однією мовою - мовою конкретних фактів, дій і результатів (відео)
середа, 4 листопада 2015, 15:10

«Єдність парламентської коаліції, взаємний діалог всередині коаліції і між Урядом, Президентом і коаліцією, - це основний рецепт змін в країні. Не на словах, а на ділі демонстрація політичної волі й політичної відповідальності за долю країни і продовження подальших змін», - підкреслив Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 4 листопада.

«Уряд готовий до будь-яких компромісів на благо України в ухваленні законів. В тому числі це стосується і законів по безвізовому режиму. Всі розумні компроміси, не політично вмотивовані, а виключно мотивовані інтересами української держави, будуть прийняті», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив необхідність відкритого діалогу, «розуміння між всіма політичними фракціями коаліції в тому, що треба далі проводити зміни в країні, і що необхідно всім нести політичну відповідальність перед українським народом, який обрав саме цей парламент, саме ці політичні партії і який вимагає саме від цього політичного класу України реальних змін у державі».

Арсеній Яценюк підкреслив, що зараз в України дуже багато союзників на Заході: «Ці союзники будуть з нами до того моменту, доки ми будемо демонструвати політичну волю, відповідальність і незмінність наших цілей і цінностей в проведенні реформ».

«Президент, Уряд і Парламент – ми всі повинні говорити однією мовою. І це мова не популізму – це мова конкретних фактів, дій і результативності при прийнятті рішень, як Урядом, як Президентом, так і парламентською коаліцією», - наголосив він.

«Вибори закінчилися. Настав час зараз нести відповідальність в післявиборчий період. І найкращий шлях до того, щоб нести цю відповідальність, - це демонструвати єдність. Сподіваюся, що члени парламентської коаліції так само усвідомлюють, що це єдино можливий шлях до того, щоби Україна стала успішною державою», - наголосив Глава Уряду.

Він зазначив, що за попередніми даними нинішній квартал – «перший, коли у нас буде позитивний ріст валового внутрішнього продукту»: «Так, він незначний, до 1%, але це перший сигнал. Це означає, що наші прогнози щодо економічного зростання в 2016 році справдяться. Але прогноз може справдитися тоді, коли не просто його чекати, а коли фактично робити».

«Наша відповідальність – зробити українську економіку працюючою. І тут не може бути жодного розмежування в цілях, які стоять перед сьогоднішньою українською владою», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua