Арсеній Яценюк - президенту Макрону: Війна іде в Європі, тому що Україна – це європейська країна
субота, 12 березня 2022, 21:39

Президент Макрон має заявити, що буде допомагати Україні і не шукатиме будь-які способи проімітувати хороші стосунки з Росією, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі каналу “Еспресо” 12 березня.

Арсеній Яценюк зазначив, що не схильний зараз критикувати наших західних союзників, адже те, що відбулося за останні два тижні, “взагалі є безпрецедентним”:

“У першу чергу для Сполучених Штатів, тому що США очолили фронт боротьби проти нацистського злочинця Путіна. Але так само і по відношенню до Європейського Союзу. Адже в ЄС було дуже складно знайти єдність. Але цю єдність почали знаходити”.

Наприклад, Німеччина взагалі змінила свою десятилітню політику щодо відмови від постачання зброї і прийняла рішення постачати зброю Україні. Так само, нагадав він, змінилося рішення по відношенню до «Північного потоку-2».

Водночас, підкреслив він, зараз “специфічна ситуація” щодо французьких партнерів. Арсеній Яценюк нагадав, що президент Франції після зустріч країн-членів ЄС сказав, що “війни в Європі немає”: “Я розумію, що в нього виборча кампанія, але я не розумію, як так можна говорити”.

“Пане президент Макрон, війна в Європі, тому що Україна – це європейська країна”, - наголосив він.

Арсеній Яценюк нагадав, що президент Франції намагався знайти якийсь діалог з Путіним і спілкувався з ним десятки разів: “Ну, якщо президент Макрон не усвідомлює, що Путін його використовував, - хай порадиться там зі своїми радниками”.

“Більш того, він повинен чесно на весь світ і на всю Європу заявити: “у нас війна в Європі, тому що Україна – це європейська країна, і ми як французи і я як президент Франції буду допомагати Україні і не буду шукати будь-які способи проімітувати хороші стосунки з Росією”, - підкреслив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua