Арсеній Яценюк: При продовженні Україною економічних реформ, обсяг зовнішньої допомоги від США, МВФ та ЄС сягне 4 млрд доларів
п’ятниця, 13 листопада 2015, 12:54

«Зараз всім членам парламенту, Уряду та Президенту необхідно дуже відповідально ставитися до виконання економічної програми реформ. Інколи це складні кроки, але це є єдино правильні кроки для того, щоби світове співтовариство підтримувало Україну», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк за підсумками зустрічі з Міністорм фінансів США Джейкобом Лью в п’ятницю, 13 листопада.

Арсеній Яценюк нагадав, що Уряд Сполучених Штатів вже виділив 2 мільярди доларів як кредитні гарантії для того, щоб застабілізувати українську економіку, створити нові робочі місця, щоб Україна рухалася по шляху економічних, політичних і фінансових реформ».

«Зараз мова йде про наступний 1 мільярд доларів кредитних гарантій від Уряду США. І тут немає жодної дискусії про те, що Україна повинна далі продовжувати проведення реформ,  в тому числі, які погоджені з нашими зовнішніми міжнародними кредиторами і повністю відповідають нашому меморандуму з Міжнародним валютним фондом», - підкреслив він.

Надання ще 1 млрд доларів кредитних гарантій Україні, підкреслив Арсеній Яценюк, безпосередньо пов'язаний з ефективністю виконання Україною програми з МВФ. Він нагадав, наступний транш МВФ для України становить 1,7 мільярда доларів.

«Якщо Україна далі продовжує відповідні економічні реформи, загальний обсяг (фінансової допомоги. – Ред.) буде становити 4 мільярди доларів США, які складаються з 1,7 мільярда доларів США від Міжнародного МВФ, 1 мільярда кредитних гарантій від Уряду Сполучених Штатів та макрофінансової допомоги від Європейського Союзу та інших партнерів», - підкреслив Глава Уряду.

Він висловив сподівання на «всецілу підтримку Парламенту України і всього українського політичного істеблішменту в необхідності подальших кроків по реформуванню української економіки».

«Нас будуть підтримувати тільки тоді, коли ми і далі будемо демонструвати послідовну і злагоджену економічну політику країни», - підкреслив Глава українського Уряду.

Арсеній Яценюк також повідомив, що під час зустрічі з Джейкобом Лью обговорювалося питання санкцій проти Російської Федерації: «Рішення щодо санкцій безпосередньо пов’язане з повним і беззаперечним виконанням Російською Федерацією Мінської угоди. Це означає, що Російська Федерація повинна вивести свої війська, Україна повинна отримати повний доступ до українських територій з метою проведення чесних і прозорих виборів за українським законодавством».

Арсеній Яценюк висловив вдячність Міністру фінансів США за незмінну підтримку України: «Уряд США є одним з найсильніших союзників України в стабілізації економічної, політичної ситуації, підтримці територіальної цілісності і незалежності української держави та проведенні необхідних реформ».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua