Арсеній Яценюк: Приватизація ОПЗ має стати взірцевою в залученні справжнього інвестора і отримання максимальної ціни
п’ятниця, 29 січня 2016, 15:55

Прем'єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк наголосив на необхідності ухвалити в парламенті закон про прозору і чесну приватизацію: «Сподіваюсь, що першим об'єктом приватизації буде Одеський припортовий завод», - підкреслив Глава Уряду на засіданні Ради фінансової стабільності у п'ятницю, 29 січня.

«Для Уряду дуже важливо, щоби українська економіка запрацювала. І тут необхідно, щоби український парламент остаточно проголосував за законодавство, яке дозволяє проводити прозору і чесну приватизацію», - підкреслив він, зазначивши, що це один із основних  шляхів залучення іноземних інвестицій в Україну в 2016 році.

Він наголосив, що після декількох десятків спроб 28 січня вдалося проголосувати в першому читанні закон про чесну і прозору приватизацію. Глава Уряду висловив вдячність членам парламенту за те, що «є можливість проголосувати цей закон, і в поточному році провести приватизацію на кшталт тієї, яка була проведена майже десять років тому по «Криворіжсталі».

Арсеній Яценюк висловив сподівання, що першим таким об’єктом буде Одеський припортовий завод: «Ця приватизація повинна стати взірцевою в частині залучення справжнього інвестора і отримання максимальної ціни від об'єкту».

«З одного боку, це сотні мільйонів доларів для українського бюджету, які підуть на розвиток економіки. З іншого - це інвестиції, нові робочі місця і нові стандарти управління компанією, яка приватизована», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua