Арсеній Яценюк: Призначення керівників 50-ти найбільших держкомпаній, незалежних від політиків, Уряду і бізнес-інтересів, дозволить покращити фінансові результати цих підприємств
неділя, 14 лютого 2016, 19:23

Уряд проголосив масштабні зміни в керівництві державних компаній, деполітизацію діяльності державних компаній і «запровадження єдиного принципу функціонування державних компаній - принципу економічної ефективності, який базується на незалежності директорів», - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 14 лютого.

Він наголосив на важливості впровадження нових підходів у призначенні керівників державних компаній «Якщо ми продовжимо роботу по призначенню незалежних керівників 50-ти найбільших державних компаній, - незалежних від політиків, Уряду і будь-яких бізнес-інтересів, - це дасть можливість покращити фінансові результати цих компаній».

Арсеній Яценюк підкреслив, що такі зміни вже проведені в НАК «Нафтогаз України», «яка ще рік тому мала збитки 10 мільярдів доларів, а в цьому році вона вже буде прибутковою». 

Він пояснив, як такі нові підходи до призначення керівників держкомпаній можуть вплинути на соціальні стандарти й заробітні плати громадян: «За результатами року кожна компанія перераховує дивіденди до Державного бюджету країни. Ці дивіденди йдуть до бюджету, і бюджет здатний збільшити соціальні стандарти, виплати вчителям, лікарям, фінансування об'єктів інфраструктури. Тобто, бюджет здатний таким чином фінансувати потреби кожного громадянина країни», - наголосив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua