Арсеній Яценюк про енергетичну кризу: Шанс вийти з ситуації є завдяки погоді. Але як в цю ситуацію можна було так бездарно зайти?
п’ятниця, 17 грудня 2021, 23:37

В України є шанс пройти зиму не завдяки Зеленському, уряду і владі. А виключно завдяки одному – Господь Бог і температура, - наголосив Прем'єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”. 

“Якщо цього не станеться, в найкращому варіанті населення не буде відключено від теплопостачання, газопостачання і електроенергії. Але буде відключена вся промисловість. Це називається надзвичайний план подій, коли відключають промисловість, для того, щоб не було надзвичайної ситуації в населення”, - пояснив він.

Після відключення промисловості, наголосив він, люди втрачають роботу, а отже - зарплату: “Якщо люди втрачають зарплату, держава втрачає податки. Якщо держава втрачає податки, падає економіка. А сьогодні і так економіка в країні падаюча. Другий квартал поспіль ВВП України йде вниз”.

Він підкреслив, що голова правління НАК «Нафтогаз» Юрій Вітренко в ефірі одного з телеканалів «на всю країну заявив про те, що ціна на газ буде суттєво зростати».

Такій ситуації, підкреслив Арсеній Яценюк, можна було запобігти, адже у квітні-травні цього року на рахунках «Нафтогазу» було 2 мільярди доларів:

“За цих 2 мільярди доларів він повинен був купити газ. В середньому тоді ціна була 250-300, а не 1000-1500. Він мав закачати цей газ у сховища”. 

Він зазначив, що через незакупівлю газу влітку з кишень українців витягнуть 5 мільярдів доларів: «Це зарплата, яку вам не доплатили. Це озброєння, яке не докупили. Це податки, які не дійшли».

Арсеній Яценюк наголосив на необхідності невідкладно збільшити видобуток газу. Крім того, підкреслив він, необхідні прямі контракти “з нормальною, адекватною ціною з нашими європейськими друзями”.

“Є можливість вийти з цієї ситуації. Тільки як в неї можна було так бездарно зайти?” - додав він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua