Арсеній Яценюк про мирні ініціативи по врегулюванню на Донбасі: Ситуація за останні два роки тільки погіршилася (відео)
понеділок, 31 травня 2021, 20:02

Премєр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк вважає, що впродовж останніх двох років ситуація щодо реалізації мирних ініціатив по врегулюванню на Донбасі погіршилася. Про це він заявив в інтервю телеканалу TВA.

«Ну, що можна побачити в закривавлених очах диктатора, який хоче знищити Україну? От що можна побачити там в очах Путіна? Там можна побачити тільки смерть і жадобу до знищення України. Мені видається, що Зеленський почав розуміти, що формула «просто давайте перестанем стрелять» - це постріл хіба що як мінімум собі в ногу», - сказав Арсеній Яценюк.

«Ситуація, я вважаю, за останніх два роки погіршилася. В першу чергу тому, що за цих два роки Росія каже, що офіційно видала вже пів мільйона паспортів на території Донецької і Луганської областей. А в їхній Думі говорять про те, що до кінця року на українських територіях буде легалізованих російських громадян, що голосуватимуть за Путіна, «Единую Россию», ще за якогось біса, з російськими паспортами близько одного мільйона», - додав він.

Арсеній Яценюк прокоментував пропозиції щодо повернення окупованих територій шляхом проведення виборів: «Вільних і чесних виборів поміж ким? Поміж мільйоном громадян Російської Федерації? Цей мільйон громадян з російськими паспортами – за кого вони будуть голосувати на місцевих, так званих вільних і чесних виборах? Це ж абсурд. Тобто, це брехня. Нам або умисно брешуть, або з нерозуміння».

«Тому ситуація по так званим мирним ініціативам тільки погіршилася з-за того, що Росія чітко прийняла політику на те, щоби не те що не виконувати Мінські угоди. Мінські угоди – це вже, знаєте, як таке погане словосполучення. Тому що Росія вже захопила Мінськ разом з Лукашенком. Вся політика Російської Федерації спрямована на дестабілізацію всередині України. Путін буде вичікувати шансу для того, щоби захопити не тільки Донецьк і Луганськ, а захопити всю Україну», - наголосив він.

«І спроможність сьогоднішньої влади протистояти цьому – для мене вона під питанням. Але в цьому випадку я бажаю їм успіху, тому що я бажаю успіху Україні», - зазначив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк додав, що в цьому питанні він покладає великі надії на західних партнерів України – ЄС та США: «Щоб не припустилися того, що росіяни почнуть вести перемовини про Україну без України. Тут нова адміністрація Байдена в першу чергу повинна проявити характер і повинна допомогти і Україні, і самим собі. Тому що Росія загрожує і Сполученим Штатам, і Європейському Союзу».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua