Арсеній Яценюк про переговори в Мінську: Новий план Путіна - змусити Україну легітимізувати російських бойовиків на Донбасі
четвер, 12 березня 2020, 09:43

Новий план Путіна полягає в тому, щоб змусити Україну остаточно легітимізувати російських бойовиків на Донбасі і перетворити мирне врегулювання на безкінечний процес шантажу і тиску з боку самих росіян і їхніх ставлеників. Таке переконання висловив Премєр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюкна своїй сторінці у Facebook.

«За підсумками зустрічей в Мінську Дмітрій Козак, емісар президента Путіна для переговорів з Україною, анонсує появу нового переговорного механізму. Такий новий «діалоговий майданчик», каже він, включатиме представників Нормандського формату і «сторони конфлікту», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Нормандський формат уже включає реальні сторони конфлікту: Україну як державу, що зазнала агресії, Німеччину і Францію як посередників урегулювання і Росію як агресора проти України і порушника цивілізованого міжнародного устрою», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк наголосив, що діалог урегулювання має відбуватися з реальним агресором, а не його маріонетками: «Інакше цей процес не матиме кінця».

«Судячи зі слів Дмітрія Козака, новий план Путіна полягає в тому, щоб змусити Україну остаточно легітимізувати російських бойовиків на Донбасі і перетворити мирне врегулювання на безкінечний процес шантажу і тиску з боку самих росіян і їхніх ставлеників», - зазначив лідер «Народного фронту».

На його думку, згода офіційного Києва на таку пропозицію означатиме провал мирних намірів Президента Володимира Зеленського.

«Унаслідок такої згоди миру не буде. Буде черговий і ще більш виснажливий процес встановлення контролю над Україною та главою держави», - написав Арсеній Яценюк.

«Ми хочемо справжнього миру і вимагаємо від Росії виконання всіх її зобов’язань.

Ігри з «новими ініціативами» нехай вони залишать при собі. Шахраїв треба вчасно зупиняти», - підкреслив лідер «Народного фронту».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua