Арсеній Яценюк про ухвалення судової реформи: Ми перейшли цей рубіж. Це так само важливо, як обороноздатність та енергетична незалежність
четвер, 2 червня 2016, 14:44

«Сьогодні Верховна Рада ухвалила історичне рішення. Цього прагнула вся Україна. На це сподівалися усі, хто вірить у нашу державу і підтримує нас у ці непрості часи», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у своєму дописі на Facebook після ухвалення в парламенті реформи судочинства у четвер, 2 червня.

Арсеній Яценюк був присутній у Верховній Раді України під час розгляду та голосування за зміни до Основного закону і закону про судоустрій та статус суддів.

«Нарешті ми перейшли цей важливий рубіж. Реформа правосуддя набирає цілісної форми. Справедливий суд – це так само важливо, як і обороноздатність держави чи наша енергетична незалежність. Справедливий суд – це великий поступ у боротьбі з корупцією і обов’язкова передумова для економічного зростання. Справедливий суд – це наш обов’язок перед кожним громадянином України», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що в «умовах старого забюрократизованого і корумпованого кривосуддя» усі позитивні новації, реформи цілих галузей, спрощення адміністративних послуг держави або навіть створення нової поліції були б малоефективними: «Ми не могли рухатися далі, коли за хабар можна було випустити на волю будь-якого злочинця, скасувати важливе державне рішення чи відстояти забаганку олігархів, знехтувавши інтересами мільйонів громадян».

«Тепер все буде інакше, бо судді обиратимуться за конкурсом. Усі нинішні не зможуть працювати далі, не пройшовши через конкурси чи жорсткі кваліфікаційні вимоги та іспити», - зазначив він.

Лідер «Народного фронту» підкреслив, що нове законодавство гарантує громадськості можливості для контролю за усіма претендентами на суддівську мантію. Для цього запрацює Громадська рада доброчесності.

«І головне – віднині недоторканність суддів суттєво обмежена», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua