Арсеній Яценюк про урядовий план дій на 2016 рік: «Це порядок денний подальшого розвитку країни, яка має стати справжньою європейською державою»
неділя, 28 лютого 2016, 18:57

Уряд розробив план дій на 2016 рік: «Але це не тільки план дій Уряду – це порядок денний подальшого розвитку країни, який має стати справжньою європейською державою», - наголосив у своєму зверненні в неділю, 28 лютого, Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що урядовий план дій складається із двох основних напрямків: «Перший - це економічне зростання, в тому числі створення  нових робочих місць та зниження рівня бідності; другий – відновлення соціального контракту, або, я б назвав це - служіння українському народу і відновлення довіри до влади».

Для економічного зростання Уряд передбачив кілька основних кроків, серед яких зміцнення банківської системи та відновлення доступного кредитування; проведення ефективної та історично прозорої приватизації із залученням широкого кола інвесторів; реформу державних підприємств.

В планах Уряду – нова індустріальна політика, призначення нових ефективних менеджерів на 50 найбільших державних компаній, відкриття нових ринків для українського експорту, підписання угод про зону вільної торгівлі з Канадою, Туреччиною та Ізраїлем, відкриття не менше чотирьох торговельних місій для просування українських експортерів на нові ринки та розширення географії проведення бізнес-форумів.

«Основа нашої програми – це реалізація Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Уряд також пропонує максимально збільшити ефективність інвестицій від державних капітальних видатків: «70% їх буде спрямовуватися на реконструкцію доріг, 30% - на завершення об’єктів, які знаходяться на фінальній стадії будівництва».

«Ріст цін можливо зупинити через ефективну бюджетну, валютну та економічну політику. Для цього Україна повинна далі продовжувати реформи в рамках співпраці з Міжнародним валютним фондом та іншими міжнародними фінансовими організаціями. Ми повинні забезпечити ефективну фіскальну політику, перейти на здійснення електронних закупівель у всіх державних установах, перейти на грошові адресні соціальні виплати, скористатись запровадженим Урядом двократним зменшенням податку на заробітну платню та вивести її з тіні, провести реформу Державної фіскальної служби, побороти корупцію на митниці через залучення західних радників до митної служби», - сказав Глава Уряду.

Він наголосив на необхідності завершити реформу у сфері енергетики: «Ми прожили зиму, не купуючи в Росії жодного кубічного метру газу. Маємо забезпечити прибутковість та незалежність НАК «Нафтогаз України», збільшення видобутку власних енергетичних ресурсів та повну енергетичну незалежність країни у найближчі десять років. І це реально. Заміна котлів, утеплення будинків, продовження програми субсидій та оплата винятково за якісні житлово-комунальні послуги - є основною частиною енергетичної реформи країни».

Потрібно також продовжувати земельну реформу: «Вважаю, що необхідно продати на відкритому прозорому аукціоні одного мільйона гектарів саме державної землі, яка сьогодні знаходиться в тіньовому і корумпованому обороті».

У сфері реформування охорони здоров’я в цьому році треба запровадити мінімальний гарантований державою рівень безкоштовних медичних послуг, підкреслив Глава Уряду: «Все інше повинно фінансуватися за рахунок державного медичного страхового фонду, в якому повинен бути застрахований кожний громадянин країни».

Щодо реформ в освітній сфері, Глава Уряду підкреслив необхідність радикальних змін у середній освіті: «Основний принцип середньої освіти - не кількість шкіл, а якість навчального процесу. Забезпечення навчальним приладдям та сучасними знаннями кожного учня, а професійного вчителя – достойною заробітною платнею».

«У сфері боротьби з корупцією - ми повинні призначити нового незалежного Генерального прокурора України, зміцнювати авторитет та забезпечити ефективну діяльність Національного агентства з розшуку і управління активами, Державного бюро розслідувань та Національного агентства із запобігання корупції», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду наголосив, що в цьому році вкрай необхідно конфіскувати і повернути державі 1.5 мільярди доларів, які були вкрадені попереднім режимом і які вже заарештовані завдяки діям Уряду в українських державних банках: «Ці кошти будуть спрямовані на обороноздатність країни, на підвищення соціального забезпечення громадян України».

Урядовий план дій передбачає також реформу державного управління, суддівської системи, боротьбу з монополіями, «запровадження правил і стандартів, які діють в Європейському Союзі, до якого ми прагнемо».

«Це моя програма. Така програма повинна стати нашою спільною програмою. Ці конкретні дії потребують підтримки Президента країни, його фракції та інших здорових сил в українському Парламенті», - підкреслив він.

 «Часу на зволікання немає. Є час тільки для дій. Уряд діяв і готовий продовжувати боротьбу далі», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua