Арсеній Яценюк про верифікацію соцвиплат: Кожен, хто повинен отримувати соціальну допомогу, буде її отримувати (відео)
неділя, 21 лютого 2016, 18:21

«Кожен громадянин країни, який повинен отримувати соціальну допомогу, буде її отримувати. А кожен, який краде з бюджету через шахрайство і через спробу позбавити чесних громадян можливості отримувати такі кошти, понесе покарання, і такі виплати будуть зупинені», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у «10 хвилинах» у неділю, 21 лютого.

Глава Уряду розповів, що протягом останнього тижня до нього звертаються люди із запитанням про те, що таке верифікація соціальних виплат. Він пояснив, яка мета Уряду.

«Загалом держава протягом року здійснює виплати у розмірі 365 мільярдів гривень. Це соціальні виплати і соціальна допомога для громадян країни. Вдумайтесь в цю цифру. Це втричі більше, ніж весь бюджет національної безпеки і оборони», - зазначив Арсеній Яценюк.

«Яка наша спільна мета? Наша мета – щоб такі виплати отримували тільки ті громадяни, які на це заслуговують і які повинні отримувати таку допомогу відповідно до закону. А ті, хто зловживають, ті, хто шахрайським способом намагаються витягнути копійчину з кишені пенсіонера, з кишені інваліда, з кишені переселенця, повинні бути позбавлені таких виплат», - наголосив Прем’єр-міністр.

Глава Уряду нагадав, що за останній місяць були зупинені виплати для 150 тисяч не справжніх, а так званих переселенців: «Ми з'ясували, що побудована ціла схема, коли шахраї отримують документи громадян країни, які не проживають на контрольованій території України, ідуть до органів соціального захисту і під приводом начебто того, що такі громадяни країни зареєстровані як тимчасові переселенці, отримують сотні мільйонів гривень з державного бюджету».

«Я не дам можливості далі, щоби шахраї витягували кошти з бюджету і позбавляли громадян країни можливості підвищити соціальні стандарти і пенсії саме за рахунок тих коштів, які сьогодні вимиваються цими схемами з бюджету», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він підкреслив, що «кожна людина, яка відповідно до закону повинна отримувати будь-який вид соціальної допомоги чи доплати, і надалі буде її отримувати. А той, хто через шахрайську схему намагався витягнути гроші з державного бюджету і позбавити чесних громадян країни на додаткові виплати, повинен понести покарання, і такі виплати будуть зупинені».

Прем’єр-міністр закликав громадян не переживати і не вірити чуткам: «Так само, як і вам розповідали чутки про те, що субсидії – це просто політична заява, а не реальний механізм допомоги громадянам країни. Ми дали субсидії і кожна третя українська сім'я їх отримує».

«Я так само заявляю: кожен громадянин країни, який повинен отримувати соціальну допомогу, буде її отримувати. А кожен, який краде з бюджету через шахрайство і через спробу позбавити чесних громадян можливості отримувати такі кошти, понесе покарання, і такі виплати будуть зупинені», - наголосив Арсеній Яценюк.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua