Арсеній Яценюк пропонує створити в Україні постійно діючу міжнародну антикорупційну місію (відео)
понеділок, 16 листопада 2015, 12:04

Прем’єр-міністр України вважає за необхідне звернутися до  країн-членів ЄС і США щодо створення в Україні на найближчі два роки постійно діючої міжнародної антикорупційної місії. Про це лідер «Народного фронту» заявив під час міжнародної антикорупційної конференції «Запобігаємо. Боремось. Діємо.» в понеділок, 16 листопада.

«Нам необхідно, щоби наші партнери з Європейського Союзу та Сполучених Штатів Америки на постійній основі делегували сюди слідчих Федерального бюро розслідувань, правоохоронних органів окремих країн-членів Європейського Союзу, які би взяли на себе допомогу всім правоохоронним органам України в питанні організації боротьби з корупцією, а також допомогу в розслідуванні тих фактів корупційних діянь, які з'являються в засобах масової інформації та у вигляді заяв представників різних правоохоронних органів», - наголосив Глава Уряду.

Він наголосив на необхідності надати цій місії на підставі спільних меморандумів, а в разі необхідності – змін до законодавства, - доступ до баз даних як Служби безпеки України, так і Національного антикорупційного агентства, Національного антикорупційного бюро, Державного бюро розслідувань, Генеральної прокуратури.

Арсеній Яценюк також пропонує надати можливість цій міжнародній антикорупційній місії порушувати кримінальні провадження за фактами корупції за межами України, «якщо такі корупційні правочини здійснюються українськими державними чиновниками за межами України, там де є іноземні компанії, іноземна власність та іноземні рахунки».

Створення міжнародної антикорупційної місії, на переконання Глави Уряду, дасть Україні змогу, зокрема, уникнути тих проблем, які були в окремих країнах-членах Європейського Союзу на першій стадії формування антикорупційних бюро, коли «директори антикорупційних бюро сиділи в тюрмі».

«Для того, щоби пройти цей етап ефективно, нам необхідна міжнародна підтримка як по антикорупційній місії, так і по збільшенню соціальних стандартів і розмірів заробітних плат для тих, хто в Україні бореться з корупцією і здатний проводити реформи», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua