Арсеній Яценюк провів нараду щодо підготовки до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру
вівторок, 29 вересня 2015, 15:04

У вівторок, 29 вересня, під головуванням Прем’єр-міністра, лідера «Народного фронту» Арсенія Яценюка відбулася нарада з питань підготовки до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Відкриваючи нараду, Глава Уряду наголосив, що 75-ті роковини розстрілів у Бабиному Яру є однією з ключових подій календаря пам’ятних дат української держави і українського суспільства.

Присутні на нараді керівники міністерств і відомств, громадських організацій і національних товариств, релігійні діячі, народні депутати України та науковці обговорили питання підготовки до відзначення роковин трагедії Бабиного Яру.

Зокрема, йшлося про про концепцію відзначення цієї дати, міжнародний вимір відзначення роковин трагедії, запровадження ландшафтно-архітектурного конкурсу з упорядкування Національного історико-культурного заповідника «Бабин Яр», забезпечення його надійної охорони.

Також обговорювалося питання поширення уроків пам’яті про Голокост та Бабин Яр, які запроваджено у багатьох навчальних закладах країни, на всю національну систему освіти.

За підсумками наради, учасники якої  висловили цілу низку пропозицій та побажань, Глава Уряду дав конкретні доручення щодо підготовки до 75-х роковин початку розстрілів у Бабиному Яру, меморіалізації трагедії, увічнення пам’яті її жертв.  

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua