Арсеній Яценюк: Реформа енергосектору дозволила надати субсидії 5,2 мільйона домогосподарств і в 10 разів скоротити дефіцит «Нафтогазу»
вівторок, 29 грудня 2015, 18:37

Реформа енергетичного сектору дозволила надати субсидії 5,2 мільйона домогосподарств і провести повну реорганізацію НАК «Нафтогаз України», що в 10 разів скоротило дефіцит компанії, - підкреслив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у вівторок, 29 грудня, під час прес-конференції за підсумками 2015 року.

Арсеній Яценюк наголсив, що Урядом та ним особисто було прийнято рішення про проведення широкомасштабної реформи енергетичного сектору.

У рамках цієї реформи була проведена повна реорганізація НАК «Нафтогаз України», яка в минулому році дотувалася з державного бюджету 10 мільярдів доларів, «а в цьому році ми в десять разів скоротили обсяг дотації, і це тільки один мільярд доларів».

Глава Уряду підкреслив, що Уряд повністю змінив цінову політику щодо тарифоутворення в українському енергетичному секторі. 

Він підкреслив, що 5,2 мільйона українських домогосподарств вже отримали субсидії: «Кожній сім'ї, яка потребує допомоги від державного бюджету, держава надала пряму субсидію, надала кошти і погасила відповідний ріст цін і тарифів та скомпенсувала ринкові енергетичні тарифи».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua