Арсеній Яценюк: Реформа судової системи – це не косметичний ремонт, а повна зміна суддівського корпусу (відео)
субота, 26 вересня 2015, 12:30

Реформа судової системи має полягати не в косметичному ремонті, а в повній зміні суддівського корпусу: «Нам не потрібні фахові корупціонери», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час церемонії присяги нових патрульних поліцейських в Харкові у суботу, 26 вересня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що реформа поліції – це тільки перший крок реформи правоохоронної системи: «Кожен із нових поліцейських дійсно має відкрите серце, має інше бачення, ніж те, яке було в пострадянській міліції, має совість, відповідальність і бажання служити народу. Але така совість повинна бути в українських судів, така відповідальність повинна бути в органів прокуратури, таке бажання і воля до служіння народу повинна бути в Службі безпеки і у всій правоохоронній системі країни».

Він нагадав про дискусії стосовно того, що знайти фахових людей складно, тому «не можна зараз позбавлятися тих фахівців, які десятками років працюють в судах і  в правоохоронній системі»: «Нам не потрібні фахові корупціонери, які десятками років сидять і далі будуть сидіти на насиджених місцях і ніколи не будуть служити закону, а будуть служити тільки або телефонному праву, або праву грошей».

Глава Уряду підкреслив, що реформа судової системи має полягати «не в косметичному ремонті і переатестації тих, які десятками років брали і далі беруть хабарі в системі, а в повній зміні всього суддівського корпусу країни з тим самим принципом, за яким була сформована нова українська поліція».

«Зміни в Службі безпеки, Генеральній прокуратурі, формування нового Національного антикорупційного бюро - за тим самим принципом, за яким була сформована нова поліція. Нова митниця, нова  податкова служба, скасування податкової міліції і створення Державної служби фінансових розслідувань – також за тим самим принципом, за яким створена і функціонує нова українська поліція», - наголосив він.

«Саме тому ми не маємо права зупинятися на першому етапі нашої реформи. Ми йдемо далі, як би не було складно», - підкреслив Глава Уряду.

«Ми багато вже разом пережили. Ми боремося проти російської військової агресії, створили нову армію, нову поліцію, змінили фінансовий сектор. Ми знайшли кошти для підвищення пенсій, заробітних плат і соціальних стандартів. Ми боремося з олігархією і системною корупцією. Коли я кажу ми – це не Уряд і Президент. А ми - як великий український народ», - підкреслив Арсеній Яценюк.  

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua