Арсеній Яценюк: РНБО має прийняти стратегічне рішення, як ми будемо повертати Крим (відео)
п’ятниця, 4 грудня 2015, 19:56

«Рада національної безпеки і оборони України повинна прийняти рішення не тільки про вирішення тактичних питань щодо постачання електричної енергії в Крим, а в першу чергу стратегічне питання – як ми будемо повертати Крим», - заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк в інтерв’ю українським телеканалам у п’ятницю, 4 грудня.

Глава Уряду нагадав, що рік тому за його ініціативою Уряд провів службове розслідування щодо «сумнозвісного контракту на постачання електричної енергії, в якому конкретно визначені чиновники, - і це персональна відповідальність Міністра Демчишина, -  передбачили постачання електричної енергії в Кримський федеральний округ»: «А ще в контракті передбачено, що спори по цьому контракту розглядаються не в українському суді – вони розглядаються в Московському суді Російської Федерації».

Результати цього розслідування Арсеній Яценюк передав до прокуратури. «Тому я очікую прийняття рішення органами прокуратури щодо притягнення до відповідальності відповідних посадових осіб», - наголосив він.

В цілому щодо питання Криму, Арсеній Яценюк нагадав, що звернувся до Президента України: «Це питання національної безпеки. І Рада національної безпеки і оборони повинна прийняти рішення не тільки про вирішення тактичних питань щодо постачання електричної енергії, а в першу чергу стратегічне питання – як ми будемо повертати Крим».

«Свою частину роботи ми як Уряд робимо. Проти Російської Федерації подана низка позовів до Європейського суду з прав людини», - наголосив він, додавши, що не може відкривати певні додаткові деталі «щодо пошуку інших юрисдикцій, де ми будемо судити Росію».

«Тому зараз необхідно на рівні Ради національної безпеки і оборони чітко визначити нашу стратегію по відношенню до Криму. І ця стратегія повинна жорстко ув'язуватися з позицією наших західних партнерів, які заявили однозначно: анексія Криму ніколи не буде визнана. І прийде той час, коли Крим повернеться в Україну. Але для цього треба знати, як це зробити», - підкреслив Глава Уряду.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua