Арсеній Яценюк: Росія не отримає інших умов реструктуризації боргу. Вони на столі. Якщо РФ подасть в суд - ми в повному озброєнні (відео)
середа, 9 грудня 2015, 18:54

Відповідно до нової політики МВФ, якщо Росія і надалі буде відмовлятися реструктуризовувати борг України, це не є перешкодою для Міжнародного валютного фонду щодо продовження програми співпраці з Україною, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду у середу, 9 грудня.

Арсеній Яценюк нагадав, що Міжнародний валютний фонд змінив свою політику щодо відносин МВФ з іншими країнами, в тому числі з Україною: «Відповідно до цієї політики, в тому випадку, якщо Росія і надалі буде відмовлятися реструктуризовувати борг на тих самих умовах, на яких реструктуризували інші кредитори, то це не є перешкодою для Міжнародного валютного фонду щодо продовження програми співпраці з Україною в тому числі».

Він підкреслив, що позиція України «була і залишається незмінною»: «Ми запропонували всім міжнародним кредиторам провести реструктуризацію. Всі адекватні міжнародні кредитори прийняли пропозицію України. Наша пропозиція до інших, які не прийняли наш план реструктуризації, залишається на столі».

«Росія не може і не отримає інших умов реструктуризації, ніж отримали інші кредитори. Тому якщо Росія готова прийняти умови реструктуризації, будь ласка. Якщо Росія подає в суд на Україну -  ми готові судитися з Росією, ми в повному озброєнні», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду також підкреслив, що сьогодні Російська Федерація «прийняла рішення щодо фактично відмови від виконання рішень Європейського суду з прав людини»: «Таке рішення має чітку мотивацію. Україна подала декілька позовів проти Російської Федерації до Європейського суду з прав людини за незаконну анексію Криму і на відшкодування трильйонних збитків від незаконної анексії Криму. РФ усвідомлює, що вона програє цей суд. Але це не зупинить нас від виконання судового рішення Європейського суду з прав людини в інших юрисдикціях і в інших країнах».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua