Арсеній Яценюк: Росія виступає проти підписання закону про деокупацію. Значить ми йдемо правильним шляхом (відео)
вівторок, 13 лютого 2018, 01:29

“Росія повинна покинути українську територію, і Україна повинна відновити свою територіальну цілісність. Це складний, важкий і довгий шлях. Але іншого шляху, ніж цілісна українська держава, у нас немає. І ми за це будемо всі разом боротися”, - наголосив лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк у програмі “Свобода слова” на телеканалі ICTV у понеділок, 12 лютого.

Арсеній Яценюк зазначив, що ухваленим Верховною Радою законом про деокупацію Російська Федерація була визнана агресором по відношенню до України і український парламент, нарешті, чітко визначив, яким чином проводити деокупацію Донбасу.

“Якщо міністр закордонних справ Російської Федерації і ставленик Володимира Путіна Лавров виступає за те, що закон не повинен бути підписаний, - це означає, що ми йдемо правильним шляхом. РФ виступає проти цього закону, і мені зрозуміло чому – тому що за цим законом Росія буде нести міжнародно-правову відповідальність за незаконну анексію Криму, Донецька і Луганська”, - наголосив він.

“Сподіваюся, що Президент України Петро Порошенко невідкладно підпише цей закон, і він стане частиною національного законодавства”, - підкреслив лідер “Народного фронту”.

Для того, аби повернути Донецьк, Луганськ і Крим необхідно виконання кількох умов: Росія повинна вивести свої війська, Україна має відновити контроль над українсько-російським державним кордоном та повністю відновити контроль над територією Донецької і Луганської областей.

Арсеній Яценюк зазначив, що зараз триває дискусія щодо проведення виборів на цих територіях: “Як можна проводити вибори під дулами російських автоматів або під дулами російської пропагандистської машини? Як можна проводити вибори, коли туди не має доступу жодна політична партія України, коли там відсутня інфраструктура?”.

Тому ще один пункт - “це відновлення всієї інфраструктури, в першу чергу - за рахунок держави-агресора”.

“Кінцева мета “Мінська” – держава-агресор, ким є Росія, повинна покинути українську територію, і Україна повинна відновити свою територіальну цілісність. Це складний, важкий і довгий шлях. Але іншого шляху, ніж цілісна українська держава, у нас немає. І ми за це будемо всі разом боротися”, - сказав Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua