Арсеній Яценюк розповів, що сказав Обамі після початку російської агресії
вівторок, 23 лютого 2021, 14:42

На початку російської агресії не всі Західні країни вірили у те, що Україна буде боротися за свою незалежність. Про це заявив прем’єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в інтерв’ю виданню «Факти».

«У нас було два варіанти: воювати або програти війну. Пригадую, що навіть на Заході не всі були впевнені в тому, що Україна буде воювати», - сказав він.

Арсеній Яценюк розповів, що у березні 2014-го після зустрічі з президентом США Бараком Обамою в Овальному кабінеті, заявив, що «ми не здамось».

Відповідаючи на запитання, як відреагував на це американський лідер, Арсеній Яценюк сказав: «Він відповів не просто словами»: «Американці одразу ввели санкції проти Росії, реально допомогли грошима, почали допомагати армії. Єдине, що вони тоді не прийняли рішення про постачання озброєння. Це була проблема Заходу — там не було єдності».

Лідер «Народного фронту» зазначив, що тоді не тільки в США, а й у Європі сумнівалася з приводу того, чи потрібно постачати Україні зброю.

«Мені розповідали: «Ви розумієте, нам треба більш толерантно себе вести, щоб ми не спровокували Росію». Я опонував: «Що ви ще хочете від Росії? Як ви її ще збираєтесь спровокувати? Тобто ви вважаєте, що для прийняття рішення про допомогу Україні замало того, що Росія захопила Донецьк, Луганськ і Крим?» - підкреслив він.

«Україна свідомо вибрала шлях боротьби. Не дивлячись на те, що стан справ у Збройних Силах був реально катастрофічний. Україна продемонструвала здатність протистояти найбільш озброєній на європейському континенті державі», - наголосив Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua