Арсеній Яценюк щодо прибуття експериментального потяга до Китаю: Російська транзитна блокада України провалилася (відео)
вівторок, 2 лютого 2016, 12:45

Успішне прибуття експериментального потяга новим «Шовковим шляхом» довело Росії, що економічна і транзитна блокада України провалилася: «Наші торгівельні партнери чітко продемонстрували своє бажання разом з Україною побудувати новий транзитний шлях», - підкреслив у вівторок, 2 лютого, Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк під час наради щодо прибуття експериментального  потяга Україна-Грузія-Азербайджан-Казахстан-Китай у кінцеву точку маршруту.

Глава Уряду зазначив, що ініціатива Міністра інфраструктури Андрія Пивоварського  щодо будівництва нового шляху доставки товарів виявилася результативною: «Є факт – з Іллічівська вийшов тестовий поїзд. І є так само другий факт – за 15 днів він дійшов до станції призначення».

«Пророблена дуже складна і велика робота. Тому що мова йде про те, що треба було домовитися з п’ятьма країнами і мінімум з шістьма різними операторами. У кожного своя тарифна політика, у кожного свої внутрішні регуляції митниці. Але нам вдалося досягнути згоди з тим, щоби запустити цей тестовий поїзд і довести Росії, що економічна і транзитна блокада України провалиться. І вона провалилася. Наші торгівельні партнери чітко продемонстрували своє бажання разом з Україною побудувати новий транзитний шлях», - наголосив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Російська Федерація після того, коли Україна почала виконувати Угоду про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, ввела додаткові торгівельні ембарго проти України:  «Україна відповіла контрзаходами».

Окрім цього, Росія фактично заборонила транзит українських товарів територією Російської Федерації: «Це транзит, який йшов до наших країн-партнерів – до Казахстану, Китаю, інших країн, де у нас сотні мільйонів торгівельного обігу».

Він зазначив, що Україна «не збирається чекати від ніяких поступок», тому почала будувати альтернативний шлях: «Те, що цей поїзд виїхав з Іллічівська і доїхав до кордону в Китаї, означає, що ми правильно все зробили, і це не просто чіткий сигнал, а чіткий шлях до того, як розблоковувати торгівельну і транзитну блокаду, яку запровадила Російська Федерація», - підкреслив Арсеній Яценюк.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua