Арсеній Яценюк: Сила у єдності. Це має бути головним гаслом для всіх у ЄС, Україні та всьому вільному світі (відео)
четвер, 14 квітня 2016, 14:55

«Україна повинна стати членом Європейського Союзу і членом Альянсу. Це безальтернативна перспектива і частина моєї політичної програми», - підкреслив лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у четвер, 14 квітня, під час 9-го Київського Безпекового Форуму, організованого Фондом «Відкрий Україну».

Він наголосив, що українці насправді прагнуть до Європейського Союзу: «Це означає те, що українці поділяють цінності Європейського Союзу. Це означає те, що ЄС повинен продемонструвати свою єдність».

Європейський Союз, підкреслив Арсеній Яценюк, зараз також стоїть перед викликами, у тому числі викликами голландського референдуму, «брекзіту», міграційної кризи: «Зараз дуже важлива інституційна спроможність Європейського Союзу довести свою силу і пройти всі ці виклики й випробування».

У всі попередні кризи, зазначив він, Європейський Союз демонстрував, що у країн-членів ЄС «завжди вистачало мудрості і сили для того, щоби знайти спільну мову, знайти спільне рішення і вийти з кризи сильнішими»: «Виклики даються тільки для того, щоби з ними справитися».

«Сила у єдності. Це має бути головним гаслом для всіх у ЄС, Україні та всьому вільному світі», - наголосив лідер «Народного фронту».

Арсеній Яценюк також підкреслив, що в сьогоднішньому світі питання глобальної безпеки «повинно бути прямо і безпосередньо пов’язано з силою і єдністю посеред країн-членів НАТО»: «Іншого альянсу, який би забезпечував безпеку в світі, не було, немає і не з'явиться. Тому виклики, перед якими постали країни вільного світу, змушують країни-члени Альянсу переглянути свою політику».
Лідер «Народного фронту» наголосив, що Україна прагне до того, щоби стати як членом Європейського Союзу, так і членом Альянсу: «Чудово усвідомлюю, що це перспектива не завтрашнього дня. Але я так само чудово усвідомлюю, що це є безальтернативна перспектива. І це є частина моєї політичної програми. Країна повинна стати членом Європейського Союзу і членом Альянсу».

«Труднощів багато, але труднощі випадають на плечі тільки тих, хто сильний. Вільний світ сильний цінностями і переконаннями. Ми – частина вільного світу. Звертаюся до наших західних партнерів: ми всі єдині - не тільки в закликах, а в наших спільних діях. Підтримайте український народ – він цього заслуговує. Він довів, що він бореться насправді за волю, свободу і незалежну країну. Незалежну країну як енергетично, так і політично, економічно і фінансово», - наголосив він.

«Ми вийшли з-під впливу Росії. Нарешті за два роки я можу твердо сказати: Україна стала незалежною. Підтримайте наш народ і нашу незалежність», - підкреслив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua